Bevrijdingsroutes Nijkerk

Foto:

De 4/5 mei comités, bevrijdingsloop en Walter Strang Foundation willen in samenwerking met de Oranjeverenigingen de oorlogsverhalen uit NIjkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken zichtbaar maken.In de gemeente Nijkerk zijn veel verhalen te vertellen uit de oorlogstijd. Van Nijkerkers, Veenders en Hoevelakers, die zelf de oorlog mee maakten. Maar ook vertellen verschillende  plekken binnen de gemeente verhalen. Die verhalen hebben cultuurhistorische waarde en moeten bewaard blijven.

Iedereen kent het verhaal van Anne Frank. Maar wie kent de oorlogsverhalen van onze Nijkerkers? Met drie routes elk door één van de kernen van de gemeente Nijkerk, maken kinderen en jongeren kennis met de verhalen en plekken van de Tweede Wereldoorlog in onze gemeente. 
Wie was Walter Strang? Wat gebeurde er bij het verzetsmonument? Wie bouwden die bunkers in het weiland? Waarom heeft de Bruins Slotlaan, die naam gekregen? Verhalen die bewaard moeten blijven om verteld te worden. 
Glazen Huys
Met de eventuele middelen vanuit het Glazen Huys wordt een eerste aanzet gemaakt tot dit ambitieuze plan. Het project “Bevrijdingsroutes” wil komen tot een interactief belevingspakket voor jongeren van 10-14 jaar.  Maar ook voor de andere leeftijdsgroepen zal het een aantrekkelijk programma zijn. Om de kansen te vergroten om de eerste ronde door te komen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen het doel aanmelden bij Het Glazen Huys.
Het Glazen Huys Nijkerk wordt op de radio- en tv-kanalen van Omroep Nijkerk uitgezonden van 8 t/m 13 december 2014 tussen 08.00 en 24.00 uur. De organisatie van het Glazen Huys is ervan overtuigd dat de tweede editie weer een topweek wordt. Sponsors hebben zich spontaan gemeld en gesprekken zijn momenteel gaande. Ook hebben inwoners van Nijkerk zich gemeld om mee te helpen en organisaties en particulieren kondigen de eerste acties om extra geld in te zamelen aan. Glazen Huys wordt opgebouwd in een tent op het terras van het grand café.  
Het is mogelijk om een Nijkerks goed doel of project aan te melden tot 15 oktober. Dit kan via de website van het Glazen Huys. Vanaf 15 oktober verschijnt de stemlijst met de meest aangemelde doelen op de website. 
De organisaties van de bevrijdingsroutes roepen u dit  doel  te steunen door het hier aan te meldenVul hierbij in: Doel: Bevrijdingsroutes Nijkerk. Bij motivatie kunt u gebruik maken van dit artikel
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen