Meer dan 350 kinderen speelden woensdag buiten

Foto:

Op woensdag 12 juni 2024 is de Buitenspeeldag in Nijkerk en Hoevelaken gehouden.

Dit jaar waren er door het jeugd- en jongerenwerk stormbanen, een pannakooi en springkussens geplaatst en er waren veel sport en spelactiviteiten. Ook kon je boogschieten en je snelheid met voetbal laten meten. Kortom: een enorm breed aanbod om het buitenspelen te stimuleren. Het was nieuw dat de kinderen een stempelkaart kregen en door deze bij Streams in te leveren konden de eerste 50 kinderen een leuke prijs krijgen.

De bedoeling ervan is om zoveel mogelijk jongeren in beweging te krijgen. De Stichting Jeugd- en jongerenwerk Gemeente Nijkerk organiseert deze Buitenspeeldag al vanaf 2008. De stichting is blij dat Nijkerk Sportief & Gezond, het Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS) in Baarn en Streams ook zijn aangehaakt. Met meer dan 250 deelnemers en meer dan 100 deelnemers in Hoevelaken spreken ze samen van een groot succes.
Er was een EHBO-post, waar de vrijwilligers alleen maar wat pleisters moesten plakken.

Ook was het mooi om te zien dat ook sportdocenten van verschillende scholen via het Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS) uit Baarn de buitenspeeldag ondersteunen en de kinderen op school al warm maken voor deze activiteit. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat het dit jaar veel drukker was dan voorgaande jaren.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen