Christenen voor Israël klaagt Trouw aan bij Raad voor de Journalistiek

Foto:

Christenen voor Israël (CvI) heeft op 11 juni een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek (RvdJ) tegen dagblad Trouw.

De organisatie beschuldigt de krant van onjuiste en onvolledige berichtgeving in vier artikelen die in maart 2024 werden gepubliceerd.

Volgens CvI schetst Trouw een onjuist beeld van de organisatie door te beweren dat zij een radicaal-rechtse beweging is die geweld goedkeurt en uitsluitend radicale kolonisten op de Westelijke Jordaanoever steunt. De artikelen negeren CvI’s steun aan Palestijnse christenen, zoals de jarenlange hulp aan de First Baptist Church in Bethlehem.

CvI stelt dat de berichtgeving onnodig schadelijk is en dat de reputatie van de organisatie op het spel staat. De beschuldigingen zouden leiden tot een storm van negatieve reacties op sociale media.
De christelijke organisatie benadrukt dat ze een voorstander is van journalistieke vrijheid, maar dat Trouw geen onjuiste informatie mag publiceren, zeker niet over een beladen onderwerp als het Israëlisch-Palestijnse conflict. CvI eist rectificatie van de onjuiste berichtgeving in Trouw.

De kern van de klacht

CvI vindt dat Trouw onjuiste en onvolledige informatie heeft gepubliceerd over hun projecten en standpunten.
De berichtgeving schetst een onjuist beeld van CvI als een radicaal-rechtse beweging die geweld goedkeurt.
CvI’s steun aan Palestijnse christenen wordt genegeerd.
CvI vindt de berichtgeving onnodig schadelijk voor hun reputatie.
De volgende stap:

De Raad voor de Journalistiek zal de klacht van CvI beoordelen en bepalen of er sprake is van onzorgvuldige journalistiek.

bron: christenenvoorisraël.nl

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen