Feestelijke afsluiting VoorleesExpress

Op donderdag 13 juni werd in de bibliotheek van Nijkerk het VoorleesExpress-seizoen afgesloten.


27 Gezinnen met in totaal 40 kinderen, hebben het afgelopen schooljaar deelgenomen aan de VoorleesExpress. Een netwerk van vrijwilligers leest daarbij prentenboeken voor bij gezinnen en doet taalspelletjes.

Ieder gezin waarin is voorgelezen door een vrijwilliger van de VoorleesExpress ontving bovendien een prentenboek, gedoneerd door Rotary Club Nijkerk. “Mijn kinderen springen een gat in de lucht als de deurbel gaat. Zij vinden het heerlijk om alle aandacht te krijgen met het voorlezen en te leren van de taalspelletjes” aldus een ouder. Voorlezen is heel belangrijk voor een goede taalontwikkeling en draagt bij aan een betere beheersing van de Nederlandse taal. Daarom hebben wij met veel plezier een bijdrage geleverd door het schenken van leuke boeken voor alle deelnemers van de VoorleesExpress”, aldus Ben Scholten van Rotary Club Nijkerk.

Rotary Club Nijkerk heeft in totaal een bedrag van € 3.000,- geschonken voor deze prentenboeken én voor uitbreiding van de boekencollectie van het DigiTaalhuis in de bibliotheken van de gemeente Nijkerk. Deze leesboeken zijn geschikt voor zowel Nederlandse mensen die moeite hebben met lezen als voor anderstaligen. Boekhandel Den Hertog heeft hieraan ook een financiële bijdrage geleverd.

Tijdens deze feestelijke afsluiting hebben de kinderen en hun ouders genoten van het Poppentheater van Dollop van Everdien van der Laan en de lekkere traktatie, petit fours, van de Rotary. De bibliotheek kijkt terug op een zeer geslaagde middag met hartelijke dank aan Rotary Club Nijkerk en Boekhandel den Hertog die de boeken mocht leveren. Mede door de inspanningen van de vrijwilligers van de VoorleesExpress is het leesplezier van veel kinderen in de gemeente Nijkerk vergroot.

bijdrage van Elly Pijpers

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen