CU-SGP, CDA en FvD gaan voor proef relatietraining EFT

Foto:

Tijdens de Kadernota afgelopen donderdag hebben de raadsleden Marina Lanting (CU-SGP), Pam van de Weijer (CDA) en Cathy van Manen (FvD) een motie ingediend voor een proef om EFT relatietherapie toe te voegen aan het aanbod van de gemeente Nijkerk.

Zij vinden het belangrijk om vanwege hoge kosten in de zorg en het oplopen van wachtlijsten te kijken naar wat preventief mogelijk is om gezinnen in de knel te helpen.
Marina Lanting: “We weten uit onderzoek dat kinderen van ouders die stress ervaren, meer risico lopen om jeugdhulp nodig te hebben. Het gezin kan dus profijt hebben wanneer ouders deze online relatiecursus volgen van Stichting EFT (Emotionally Focused Therapy).”
Pam van de Weijer: “We vinden het belangrijk om in onze samenleving gezinnen sterker te maken, we hebben al een mooi aanbod vanuit de gemeente, maar deze zou preventief goed kunnen werken als aanvulling.”
Cathy van Manen: FVD Nijkerk heeft de motie mee ingediend, aangezien wij elke scheiding die voorkomen kan worden willen voorkomen. Een goede basis voor kinderen begint bij een stabiel gezinsleven.”

Voor meer informatie ga je naar de site van EFT.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen