“Just Be You dag” weer groot success

Op donderdag 22 mei heeft Accent Praktijkonderwijs Nijkerk in samenwerking met Advisium ’s Heeren Loo, net als vorig jaar, een ‘Just Be You dag’ georganiseerd bij Circus Amersfoort op de Wagenwerkplaats in Amersfoort. 

Deze dag is geïnspireerd op het KRO-programma ‘Over de Streep’. Dit programma helpt jongeren letterlijk over een streep te lopen om hun zorgen en problemen te delen met klasgenoten en docenten.
Jan Hofman, locatieleider Accent Nijkerk, heeft in samenwerking met Christien van ’t Hof, therapeut bij Advisium ’s Heeren Loo en Marieke Gerrits, orthopedagoog van Accent een programma geschreven voor de ‘Just Be You dag’. Tijdens deze dag konden de leerlingen werken aan doelen als het onderlinge respect én begrip vergroten en meer verbinding met elkaar krijgen. Dit gebeurde met voldoende oog en zorg voor de soms kwetsbare positie van jongeren binnen het praktijkonderwijs.
Aan de ‘Just Be You dag’ namen 29 leerlingen en 9 docenten van Accent Nijkerk deel. 
De dag begon met allerlei samenwerkingsopdrachten en een djembé-workshop. ’s Middags kwam het echte werk met het ‘over de streep’ gaan met stellingen als:
– Steek over als je op deze school of een vorige school bent gepest, waardoor je je niet veilig hebt gevoeld of niet begrepen bent 
– Steek over als een volwassene jou ooit heeft verteld dat je niet de moeite waard bent omdat je moeilijker kan leren dan anderen.
just-be-you
De stellingen maakten veel emoties los bij zowel de leerlingen als de docenten. Er werd goed geluisterd, gesteund en getroost. Iedereen kreeg voldoende aandacht.
Er werd afgerond met het schrijven van complimenten en positieve reacties op A3vellen op elkaars rug. De reacties van de leerlingen waren positief en het begrip voor elkaar en andermans problemen is toegenomen. Jan Hofman, locatieleider beleefde de dag als een van zijn mooiste onderwijsdagen in z’n leven. Het was een onvergetelijke dag waarbij leerlingen hebben kunnen ervaren er niet alleen voor te staan.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen