Nieuw boek over drukkerij Callenbach

Foto: G. van de Veen, OpticaFoto Nijkerk

Het boek gaat vooral over de tijd dat de drukkerij nog een familiebedrijf was.

De heer Gégé Callenbach heeft zich opnieuw verdiept in de familiegeschiedenis. Hij heeft nu een leuk en handzaam boekje geschreven over de historie van drukkerij Callenbach. Het boek “Zo werd er gedrukt” is afgelopen zaterdag ten doop gehouden in Museum Nijkerk. De presentatie vond plaats op de tweede verdieping van het vernieuwde museum, waar inmiddels het prachtige glas-in-loodraam van de drukkerij een plek heeft gekregen. De heer G.G. Callenbach overhandigde het eerste exemplaar aan Robbert Bosch, de laatste directeur van de drukkerij. Aansluitend aan de boekpresentatie schonk de heer W. Callenbach, de laatste directeur van de drukkerij die de naam Callenbach droeg, een bijzonder cadeau. Museum Nijkerk ontving een bijna volledige eerste jaargang van de Nijkerksche Courant uit 1867. Deze gift zal in overleg met de archiefbewaarplaats van de gemeente zorgvuldig worden geconserveerd en t.z.t. openbaar toegankelijk worden.

2015-01-26  boekpresentatie Callenbach, Jan Cozijnsen (links) ontvangt de eerste jaargang van de Nijkerksche Courant van de heer W. Callenbach (rechts)

Het boek is alleen te koop in Museum Nijkerk, voor de prijs van € 10,-. Adres: Venestraat 16, openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 13.30 – 16.30 uur, zaterdag 10.00 – 16.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen