Jeugdgemeenteraad kiest voor 2 leeftijdgebonden sportbanen van Prins Willem Alxeanderschool

Onder toeziend oog van vertegenwoordigers uit de gemeente Leusden presenteerden negen scholen hun voorstel, dat in het teken van “Bewegen in Nijkerk” moest staan.

2015-03-17 bewegen in nijkerk 1

De voorstellen varieerden van een kabelbaan in een klimpark (Het Baken) tot een jaarlijks sportdag tussen scholen op het Spartaterrein (Willem Farelschool). ‘T Blokhuus kwam met swinxs (een buitenspeelcomputer) en Daltonschool Corlaer stelde een kinderspel op het Plein voor. De Open Kring stelde extra sportonderwijs, te geven door sportverenigingen voor. De C.J.van Rootselaarschool wilde met “Gezond Boven Alles” een speelplaats/trimbaan van bomen in het bos. Op een voetbalveld plus hindernisbaan wilde de Schimmelpenninck van der Oyeschool wedstrijden gaan organiseren. De Spreng was stellig met “het bos is saaai” en kwam met een klimbos.

2015-03-17 bewegen in nijkerk 2

Na een schorsing in de tweede termijn legde van de vijf overgebleven scholen De Spreng met het klimbos als eerste het loodje. De vertegenwoordigers van de PWA, Sterre Valk en Pascalle van Koningshoven konden minuten later het zoet van de overwinning smaken. In de laatste ronde werd hun voorstel “The Monkey Bonkey Baan” met 12 van de 18 stemmen aangenomen.

Na afloop kregen de jeuggemeenteraadsleden een certificaat en een handig zaklampje. Voor een fotoimpressie van de vergadering, gemaakt door Ely Hackmann, gaat u naar de fotoserie.

De realisatie van het plan zal overigens nog wel wat voeten in de aarde hebben, want niet alleen de gemeente gaat over het Hoevelakense bos, ook het “Geldersch Landschap & Kasteelen” heeft er wat over te zeggen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen