VIDEO: Eten voor Alpe d’HuZes

Foto: videobeeld nijkerk.nieuws.nl

In de maand mei heeft Eetcafe Princesse een speciale Alpe d’HuZes (AD6) maandaanbieding: Een waardse runderhamburger met friet voor maar €8,- waarvan €3,- naar het goede doel gaat, de AD6 actie van Coen en Plony die weer gaan fietsen en lopen tijdens de 10e AD6.

Zij hebben beide leukemie en zetten zich al jaren met hart en ziel in voor dit grote evenement. Zij zijn lid van de fietsclub VOEK die haar thuishonk ook heeft in Eetcafé Princesse.

Vorig jaar heeft Eetcafe Princesse voor hun actie een grote bingo gehouden, nu biedt zij de hele maand mei de speciale AD6 burger aan. Kom hen steunen en geniet van deze berg van een AD6burger!
Voor wie doen we het? Team Leuki en Leuki!
Het echtpaar Van den Hoek: “Wij doen ook dit jaar weer mee aan Alpe d’HuZes en waarom vraagt u zich misschien af. Aan onze teamnaam zou u af kunnen leiden dat wij allebei leukemie hebben en inderdaad wij hebben beide chronische lymfatische leukemie oftewel CLL.

Wij weten als geen andere wat ervoor nodig is om alle onderzoeken naar kanker in welke vorm dan ook te doen, om de verschillende behandelingen op te zetten zodat elke patiënt op zijn en juiste manier behandeld kan worden. Dat jonge zeer gemotiveerde onderzoekers de mogelijkheid krijgen om hun ideeën en onderzoeken uit te voeren zodat iedereen in de toekomst een kans krijgt om niet te overlijden aan kanker of de gevolgen daarvan maar met deze ziekte kan overleven met een goede kwaliteit van leven. Dat familieleden vrienden en allen die hen dierbaar zijn samen verder kunnen zonder elke dag angst te hebben wat zal er morgen weer gebeuren wat zal ik of die ander nu weer moeten doorstaan. Hieronder kunt u meer over ons lezen en zult u ook begrijpen waarom wij Alpe d’HuZes steunen.”

Leuki(Coen van den Hoek): “Op 9 januari 2006 kregen wij te horen dat ik chronische lymfatische leukemie had(CLL). Twee dagen later kreeg ik de eerste chemo kuur van totaal 8 stuks. Bij de eindcontrole na deze kuren bleek dat deze maar voor 3% geholpen hadden, dus nog steeds leukemie. Bloedwaarden stabiel maar niet goed. Volgende stap was Leukeran(pilletje) slikken. Tot maart 2008. Toen kwam de leukemie in hevigheid opzetten, bloedwaarden werden slechter. Dus weer aan de chemo kuren. Nu zouden het er 6 zijn, maar wel een ander soort. Bij de vijfde ging het totaal mis. Halverwege de vijfde kuur moesten wij stoppen. Ik moest opgenomen worden in het Meander ziekenhuis in Amersfoort. Ik ben ongeveer een jaar opgenomen geweest in het Meander, wel met af en toe een paar dagen thuis als het goed ging, maar meestal lag ik het ziekenhuis. In deze periode heeft men mij twee maal te kennen gegeven dat wij er rekening mee moesten houden dat het met een paar maanden afgelopen kon zijn. Maar opgeven was toen al geen optie voor mij, vechten dus. Na overleg met het UMC Utrecht werd besloten om mij op te nemen in het UMC Utrecht om te kijken of ik in aanmerking kon komen voor stamceltransplantatie. 11 juni 2009 heb ik stamceltransplantatie gehad. Na een revalidatie periode van 8 maanden in het MRC te Doorn ben ik weer in een redelijk goede conditie gekomen.\

2011 gevallen met de racefiets bij mijn eerste training voor Alpe d’HuZes 2012. Bij de val mijn Linker heup, linker elleboog en linker pols gebroken. Verder heb sinds december 2010 tussen mijn nier en blaas een dubbel J katheter zitten die elk half jaar operatief vervangen moet worden. Augustus 2014 heb ik nog een lichte herseninfarct gehad toen wij op Terschelling waren, gevolg was een helikoptervluchtje Terschelling Leeuwarden. Nu 2015 heb ik nog steeds last van de gevolgen van die hele periode, maar ik ben er nog en kan en mag meedoen aan Alpe d’HuZes 2015.”

Leuki(Plony van den Hoek): In oktober 2013 tijdens routine controles als bloeddonor bleek dat het Hb van Plony steeds iets te laag was. Wij dachten dat het geen kwaad kon om het bloed eens goed te laten testen via de huisarts. Van de huisarts kreeg ïk te horen, dat ik contact moest opnemen met de Hematoloog, die Coen ook behandelde want het was niet goed. Wij konden op korte termijn een afspraak maken. Nadat de hematoloog de testresultaten had gezien was voor hem al meteen duidelijk dat ik ook Chronische lymfatische Leukemie heeft. Dit was een geweldige klap. Dachten wij dat wij de zeven magere jaren achter de rug hadden kwam deze tijding.”

Plony heeft CLL in een begin fase en is er nog geen behandeling nodig. Nu gaan zij samen om de drie maanden bloedprikken, samen voor controle naar het ziekenhuis en elke controle brengt weer gigantische spanningen met zich mee. Het echtpaar: “Maar wij slaan ons er samen weer doorheen.”

Het echtpaar zet zich sinds 2011 in voor Alpe d’HuZes als deelnemers en als vrijwilligers en gaan dat ook weer doen in 2015.
alpe
Meer weten
www.coenenplony.nl
of
http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/team-leuki-en-leuki/
of
http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/team-leuki-en-leuki/TeamDonation.aspx

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen