Jeugdsportfonds Nijkerk van start

Foto: Kees van den Heuvel

Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh en bestuurslid Rita Weeda van de stichting Jeugdsportfonds Gelderland ondertekenen op vrijdag 16 december 2016 om 16.00 in de aula van het Corlaer College een samenwerkingsovereenkomst.

Met deze ondertekening gaat het Jeugdsportfonds officieel van start in de gemeente Nijkerk.

Het Jeugdsportfonds maakt het mogelijk dat ook kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen kunnen sporten bij een vereniging. Ieder kind moet kunnen sporten. Sport is leuk, je groeit er fysiek en mentaal van. Al sportend kunnen kinderen werken aan de ontwikkeling van zelfvertrouwen en eigenwaarde en door sport ontmoeten ze andere kinderen.

Corlaer Cycling

Met het project de Corlaer Cycling expeditie werd door leerlingen van het Corlaer College in Nijkerk dit jaar geld opgehaald voor het Jeugdsportfonds Nijkerk. Het Corlaer college heeft een bedrag van € 12.750,- beschikbaar gesteld voor het Jeugdsportfonds in de gemeente Nijkerk.

Aanvraag indienen

Ouders, kinderen en sportverenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen. Dit kan alleen gedaan worden door professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidszorg; zij zijn de zogenaamde intermediairs van het Jeugdsportfonds. In de gemeente Nijkerk zal de stichting Nijkerk Sportief en Gezond de rol vervullen van lokaal aanspreekpunt voor alle lokale Jeugdsportfondszaken. Voor vragen kunt u terecht bij Edwin Korenberg via [email protected].

Informatiebijeenkomst

Op vrijdag 16 december 2016 is er van 16.00 tot 17.00 uur een informatiebijeenkomst voor mogelijke intermediairs in de aula van het Corlaer College. Na de ondertekening wordt een presentatie geven voor mogelijke intermediairs. Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt de werkwijze van het Jeugdsportfonds uitgelegd. Alle professionals die werken met kinderen zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Dit is een bericht van de gemeente

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen