Israëlcentrum verhuist van de Patroonstraat naar Spoorkamp

Foto: rechtenvrij

Wethouder Patricia van Loozen: “Fantastisch dat het Israëlcentrum door de aankoop van een kavel van 3500 m2 op Spoorkamp meer ruimte krijgt. In het Israëlcentrum is iedere zomer een tentoonstelling te bezoeken. Ik hoop dat de tentoonstelling in het nieuwe pand een permanent karakter krijgt. Interessant voor bijvoorbeeld scholieren.”

Het nieuwe Israëlcentrum in Nijkerk zal een ontmoetingsplaats zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in Israël. Het Israëlcentrum is een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Een bruisend en gezellig centrum van waaruit lezingen, onderwijs en evenementen georganiseerd worden, en waar studiematerialen, onderwijsmethodes en tentoonstellingen ontwikkeld worden. Het wordt een centrum waar vrijwilligers en vaste medewerkers zich vol enthousiasme inzetten voor evenwichtige en betrouwbare berichtgeving over Israël, en waar gekozen kan worden uit een mooi assortiment van producten uit Israël. Bouwmaatschappij Kroon B.V. uit Nijkerk, start in januari met de bouw van het Israëlcentrum.

Multifunctioneel park

Spoorkamp is het multifunctionele park voor onder andere onderwijs instellingen, religieuze gebouwen, gezondheidscentra en kantoren of andere initiatieven. Door de diversiteit aan functies heeft het gebied een dynamisch karakter. De infrastructuur van Spoorkamp is al aanwezig en inmiddels zijn diverse kavels ingevuld. Meer informatie is te vinden op de website www.nijkerka28.nl.

Relatie Israëlcentrum en Nijkerk

Het Israëlcentrum is geen onbekende in de gemeente Nijkerk. De organisatie huurt al panden in Nijkerk sinds 1986, eerst op de Ambachtstraat en sinds 1992 op de Patroonstraat, Op die plek verrees drie jaar geleden een elf meter grote menora, die symbool staat voor het verspreiden van het licht vanuit Jeruzalem. Deze kandelaar in de vorm van een davidsster was de grootste van Europa, zo schreef de organisatie Christenen voor Israël op haar website.

Op de foto van links naar rechts:Pieter van Oordt, algemeen directeur Christenen voor Israël, Arie van Garderen, Penningmeester Stichting steun huisvesting Israël Centrum, Patricia M.C. van Loozen, wethouder gemeente Nijkerk,
Bert Fluit, secretaris Stichting steun huisvesting Israël Centurm, Roger van Oordt, algemeen directeur Christenen voor Israël, Arjen Lont, voorzitter Stichting steun huisvesting Israël Centrum, Freddy Bakker, Bestuurslid

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen