Gouden Mispel voor Slichtenhorst

Foto: rechenvrij

Het Landgoed Slichtenhorst is onlangs in de prijzen gevallen.

Wijngaard de Breede Beek maakt deel uit van het landgoed

De familie Van Leeuwen Boomkamp; Pieter van Leeuwen Boomkamp, Margreet Pels Rijcken-van Leeuwen Boomkamp en Mariet Wierenga-van Leeuwen Boomkamp krijgen de Gouden Mispel 2016 voor de instandhouding tegen de tand des tijds in, soms meebewegend, altijd wegen zoekend voor het behoud van Landgoed Slichtenhorst in veranderende tijden. Zo staat op de site van de VNC

Wat voor landgoed?

Slichtenhorst ontstond tijdens de Franse bezetting, begin 1800. Toen raakten kloosters hun bezittingen kwijt. Ze werden in beslag genomen door de staat en kwamen in particuliere handen.

Zo ontstond door samenvoeging van de boerenhoeven Groot Ehrental, Klein Ehrental, Schavenau, Schardepot en de Neude het landgoed Slichtenhorst. In 1916 kwam het landgoed in bezit van de familie van Leeuwen Boomkamp.

De Gouden Mispel

De Gouden Mispel wordt uitgereikt aan personen of organisaties die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de bescherming of ontwikkeling van het Nederlands cultuurlandschap. De onderscheiding De Gouden Mispel is in 2006 door VNC (De Vereniging Nederlands Cultuurlandschap) in het leven geroepen en wordt vervaardigd door kunstenaar Frans van Hintum.

bron: Omroep Gelderland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen