Marieke van Soest: Paralympics voor 99% zeker

Foto:

MANIAGO, ITALIË – Marieke van Soest heeft afgelopen week haar plek voor de Paralympics zo goed als zeker veilig gesteld tijdens de derde Worldcupwedstrijd.

Tijdrit

Op 16 mei moest de tijdrit plaats vinden, maar door zeer slechte weersomstandigheden werd er afgelast en doorgeschoven naar 17 mei.
Er kon niet geracet worden omdat het parcours gedeeltelijk onder water stond.
Doordat op 17 mei iedere deelnemer de tijdrit moest rijden, werd deze ingekort tot een soort sprinttijdrit en werd om de 30 seconden de volgende deelnemer gestart. Totaal ruim 450 starts.

Marieke wist op het smalle/slechte parcours, waar inhalen heel lastig is, te winnen met 33,88 seconden.

Wegwedstrijd

De dag daarop werd de wegwedstrijd gereden. Nu gelukkig met wat zon.
In het parcours lagen nog al wat kasseien wat voor een tribike erg lastig is. Er moesten 4 ronden worden gereden van 8 km.

In haar klasse T-1 had Marieke van Soest weinig tegenstand, maar haar doel was hoog te eindigen in de klasse T-2 . Daar rijden bij de Paralympics haar grootste concurrenten.
Dit lukte redelijk, alleen de Duitse Majunke bleef maar in haar kielzog hangen. Op het laatste klimmetje 500 meter voor de finish wist Van Soest haar te lossen. Hierdoor kwam ze als eerste over de finish met een voorsprong van 4 min 53 seconden in de T-2. In de T-2 was dat goed voor brons.
Door deze  resultaten is haar plek voor de spelen bijna zeker, alleen moet het nog officieel bevestigd worden.

Majunke in het kielzog van Van Soest

Dit resultaat heeft ze ook te danken aan de perfecte voorbereiding van haar tribike die door Ben de Ruiter Tweewielers. Die kijkt de fiets altijd nog even na voor een belangrijke wedstrijd.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen