Henk Doornekamp ontvangt erepenning in zilver

Henk Doornekamp is 25 jaar op vrijwillige basis actief als materiaalman voor het eerste elftal van VV Sparta Nijkerk. Wegens gezondheidsredenen moet hij deze functie nu neerleggen. 

Dit langdurige vrijwilligerswerk is voor het college van burgemeester en wethouders van Nijkerk aanleiding om hem de gemeentelijke erepenning in zilver toe te kennen.
Wethouder René Windhouwer gaf hem voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd tussen VV Sparta Nijkerk 1 en IJsselmeervogels 1 op Sportpark De Ebbenhorst, de versierselen die horen bij dit besluit aan Henk  Doornekamp.
Niet alleen Doornekamp werd gehuldigd. Er waren ook bloemen voor scheidsrechter Roelof Luinge, die 40 jaar geleden zijn eerste wedstrijden op hoog niveau floot. Luinge is een echte liefhebber. Hij leidt nog allerlei wedstrijden, zoals begin juli het duel tussen FC Nijkerk en FC Utrecht in het kader van Nijkerk 600. 
Sparta Nijkerk speelde daarna in een oefenduel gelijk tegen IJsselmeervogels. Een resultaat dat niet geheel onverdiend was, ook al was tijdens de wedstrijd duidelijk het verschil te zien tussen het Topklasseniveau en het niveau van de hoofdklasser uit Nijkerk. Na tien minuten namen de Vogels een voorsprong. Er leek een monsterscore op komst, maar er werd niet meer gecoord.
Na rust was het spelbeeld anders. Al vroeg slalomde Tarik Tissoudali handig door de verdediging van de rood-witten (die tot ieders verbazing in een blauw tenue waren gehuld, de kleur van aartsrivaal Spakenburg) en bracht Sparta op gelijke hoogte. Daar bleef het bij. Zaterdag oefent Sparta thuis om 15 uur tegen Drachtster Boys.
bron: omroepN
Foto’s: Marjet van Ruitenbeek en Harry Koelewijn. Door een technisch mankement, zijn de foto’s van Marjet van Ruitenbeek van een lagere kwaliteit. Dat ligt niet aan haar.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen