Veensche Boys is er wel klaar mee

Foto:

Veensche Boys is uitgespeeld voor wat betreft de competitie en kan zich richten op de promotie/degradatiewedstrijden. Opnieuw bleek BAS uit Biddinghuizen de scherprechter. 

De polderbewoners wonnen met 0-1 in Nijkerkerveen en lieten de Blauwe Helden voorlopig met lege handen achter. De strijd om het kampioenschap gaat nu tussen KHC en asv Dronten. Veensche Boys, van tevoren aangestipt als de ongekroonde kampioen van de tweede klasse G, staat nu inmiddels gedeeld vierde en het leed is nog niet geleden, want er zijn nog liefst drie ploegen op slechts een paar  punten achterstand in de achtervolging op de Blauwe Helden. 
Veensche Boys begon goed aan de wedstrijd. Bart van Tiggelen, afkomstig uit het tweede team, stond opnieuw opgesteld in de spits en werd sterk aangespeeld via de linkerkant door Harry Hamstra. Dit leidde tot tal van kansen voor de goal van BAS, maar het vizier van de Boys stond niet scherp. Ook verrichtte de goalie van de polderbewoners diverse goede reddingen. Grote kansen van Bart van Tiggelen, Robin van den Brom, Harry Hamstra en Bas van de Grootevheen gingen hiermee verloren. Na circa twintig minuten was er een grote aderlating voor de ploeg uit Nijkerkerveen. Verdediger Edwin van der Molen belette een doorgebroken speler de doorgang en moest met rood van het veld. De vrije schop leverde geen doelpunt op voor BAS, maar Veensche Boys was wel danig van slag dat het tot heroriëntatie moest komen van de tactiek.  Ondertussen kon Harry Hamstra, die nog steeds niet helemaal fit is, het ook allemaal niet meer belopen. 
Hij werd dan ook vroeg in de tweede helft gewisseld voor Dwight Eind. Dit zorgde weliswaar voor een versterking van het middenveld, maar echt gevaarlijk werd Veensche Boys niet meer. Bart van Tiggelen leek niet meer te kunnen worden bereikt. Voetballend gezien kreeg BAS meer grip op het spel en ook de confrontaties werden feller. Direct nadat aanvoerder Willem Olde Meule naar de grond was gewerkt, was het BAS dat de score opende via een lang afstandsschot van Tom Drent die licht maar onhoudbaar werd aangetikt door doelman Joeri Epskamp. Ondanks een offensief van Veensche Boys kwam men er niet meer aan te pas om tenminste een punt in Nijkerkerveen te behouden.
bijdrage van Kees van den Heuvel
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen