Duitse dubbel voor Van den Burg

NÜRBURGRING – Wilbert van den Burg heeft op de Duitse Nürburgring nog maar eens bewezen dat hij dé favoriet is voor de titel in de Challenge-klasse. De Nijkerkse ondernemer won in de Eifel alweer zijn vierde en vijfde wedstrijd van het seizoen en gaat nu nog ruimer aan kop in het kampioenschap.

De Nürburgring staat niet alleen bekend als een uitdagende baan, het is ook een circuit waar de weergoden zich regelmatig met het wedstrijdverloop bemoeien. Dat viel deze keer mee, want hoewel er tussen de bedrijven door regelmatig wat buitjes vielen, bleven de slicks het hele weekend onder de bolide van het Visual Art Clio Cup Team. Van den Burg legde de lat hoog voor zichzelf en wilde opnieuw aan de champagne, nadat hij daar eerder al van mocht proeven in Zandvoort en Spa-Francorchamps.
De eerste stap richting het podium zette Van den Burg al tijdens de kwalificatie, die hij opnieuw als snelste Challenge-rijder afsloot. Dat bleek bij het ingaan van de eerste bocht tijdens de openingsrace bijna voor niets, want de Nijkerker moest de nodige concurrenten omzeilen. “De eerste bocht moet je overleven, terwijl je weet dat er altijd wel iemand is die zich verremt. Daarom stuurde ik laat in en dat was maar goed ook, want er schoot op volle snelheid iemand langs me op. Als hij me geraakt had, was het klaar geweest.”
Duitse Dubbelzege
Na de onrustige openingsfase kon Van den Burg gestaag zijn voorsprong uitbouwen, tot hij uit moest wijken voor een concurrent met pech. “Ik kon niet goed insturen, want hij stond op de ideale lijn. Vervolgens zat er meteen een Clio uit het Duitse kampioenschap op m’n bumper. Ik wilde finishen en aangezien hij geen directe concurrent was, heb ik hem voorbij laten gaan. Voor hetzelfde geld had hij een foutje gemaakt en reed hij me van de baan. Dat wilde ik voorkomen”, aldus de coureur, die vervolgens probleemloos richting zijn eerste zege van het weekend reed.
Hoewel Van den Burg ook de tweede race als eerste startte, kreeg hij de tweede overwinning alles behalve cadeau. Hij sprong in de eerste paar ronden te enthousiast om met zijn banden en betaalde daar vervolgens de rekening voor. “Mijn banden waren versleten, dus opeens kwam iedereen weer dichterbij. Ik heb uiteindelijk alle zeilen moeten bijzetten om Martijn Kool achter me te houden. In de chicane dook hij naast me op, maar opeens was hij verdwenen. Later bleek dat hij van de baan was gereden door de Duitser die ik in de eerste race voorbij liet. Dat bleek achteraf dus een prima beslissing, want mij had hetzelfde kunnen gebeuren”, besluit hij, terugblikkend op zijn tweede overwinning op de Nürburgring. “Ik ben enorm blij met deze twee overwinningen en daarvoor wil ik het hele team bedanken, want zij zorgen ervoor dat we zo goed kunnen presteren.”
Unieke racebeelden
Het Visual Art Clio Cup Team neemt u voortaan mee aan boord van de Renault Clio 3. In samenwerking met Rollei Action Cams en Major Media produceren ze na elk raceweekend een unieke compilatievideo
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen