Sterke start Sparta korfbal

In de aanloop naar de competitie dreven er boven het complex van Sparta Nijkerk plots toch wat donkere wolkjes over. De nieuwe trainer Hugo van Woudenberg zag zijn selectie door blessureleed ernstig uitdunnen. Met veel passie en strijdlust hielden de Spartanen de punten bij de seizoenopening echter gewoon in Nijkerk. Daar kon tegenstander FIKS (Oegstgeest  ) heel weinig aan doen (13-11 winst)

Van Woudenberg, zelf ooit als speler actief bij Sparta, had uitgezien naar zijn debuut als trainer: ”Ik kan niet zeggen dat ik slechter heb geslapen in de aanloop naar dit duel maar ik ben er wél achter, zeker nu het echt ergens om ging, dat je alles wél anders beleefd. Je kunt er vanaf het moment dat de scheidsrechter voor de eerste keer fluit eigenlijk niet zo veel meer aan doen. Dat zorgt voor wat spanning in het lijf”.
Het moet de Barneveldse oefenmeester toch wel wat hoofdbrekens hebben gekost voordat hij zaterdag 8 basisspelers op het wedstrijdformulier had staan. “Dat klopt. Al tijdens de 1e training ging onze nieuwe aanwinst Tom Rickly (ex-DALTO) er geblesseerd vanaf met een schouderkwetsuur die hem waarschijnlijk de rest van het seizoen aan de kant houdt. Ook de blessure van Sander Motshagen is een langdurige, die zie ik ook niet eerder terug komen dan  in het voorjaar van 2015, alles eerder is bonus. Verder moest ik het afgelopen zaterdag ook nog doen zonder Jorik van de Grootevheen maar die kan komende week weer aansluiten”. Het Nijkerkse publiek zag Ardi de Vente, Jelle Tijmensen, Daan van Slooten en Stefan Falkenberg aan de start verschijnen en realiseerde zich dat deze ploeg dit eerste competitieduel alleen ‘op karakter’ zou kunnen winnen. En juist dat toonde de Nijkerkers! “En dáár ben ik natuurlijk wel enorm trots op. Het zal je niet verbazen dat ik ook nieuwsgierig was naar het wedstrijdniveau van bijvoorbeeld de Vente. Eerlijk is eerlijk, de keuze is voor hem is uit nood geboren maar hij heeft het geweldig opgepakt”.
Met tegenstander FIKS leek Sparta niet bepaald een makkelijke tegenstander te treffen. De Zuid-Hollanders eindigden vorig seizoen nog als 3e in de eerste klasse en konden zo maar eens één van de favorieten voor het kampioenschap zijn. Daar was afgelopen zaterdag niet alles van te zien. De thuisploeg overklaste hun gasten nu ook niet bepaald maar op de uiteindelijke overwinning was niets af te dingen. “Wat me vooral goed beviel is dat een invaller als Wouter van de Brom weet te scoren op momenten dat het ook écht moet gebeuren. De groep is dus behoorlijk uitgedund maar er stonden, in ieder geval afgelopen zaterdag, een paar prima vervangers op”.
Komende zaterdag moet Sparta naar Hardinxveld- Giessendam waar het HKC treft. Hugo van Woudenberg wilde zich niet wagen aan een voorspelling. Die gaat ongetwijfeld eerste een weekje genieten van 2 prachtige punten.
bijdrage van Nico Fiegen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen