Telstar boekt zege na goede tweede helft

GRONINGEN – Na een ondermaatse eerste helft, wist de formatie van coach Anbeek in de tweede helft wel orde op zaken te stellen. Eindstand 11-17.

Omdat Esther Vermeij in Amerika vertoeft, mocht A-junior Sarah van der Meer aantreden in de basis. Er werd wat gepuzzeld en geschoven, maar uiteindelijk stond er een Hoevelakens achttal op de kunstgrasmat van ROG. Het tweede team had even daarvoor in een spannende slotfase de punten gedeeld met de thuisploeg.
Het warme en benauwde weer had zijn invloed op het spel, zo leek het. De eerste helft waren de Hoevelakers niet bij de les en de aanvallen onverzorgd en rommelig. Daarnaast liet het afrondingspercentage te wensen over. Bij rust stond men 6-5 achter.
Wie in de rust naar huis was gegaan, miste een (voor Telstar) mooi tweede part. De gelijkmaker lag er al snel in en een gat van twee werd geslagen. ROG stribbelde nog even tegen (10-10), maar onder aanvoering van Wilbert van Dijk in het ene vak en doelpunten van de uitstekend spelende Sarah van der Meer in het andere vak, werd vrij gemakkelijk uitgelopen naar 10-17. De wedstrijd was gespeeld, ondanks een tegentreffer voor de statistieken. Eindstand 11-17.
Het vlaggenschip doet met deze overwinning overigens goede zaken en is in de achtervolging op koploper De Meeuwen. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Exakwa, in Lelystad. Hier wordt op een klein veld op natuurgras gespeeld. De wedstrijd begint om 15:30 uur.