Late driepunter Sparta Nijkerk VR1

De vrouwen van Sparta Nijkerk hebben in hun wedstrijd tegen laagvlieger Vios V. VR1 het publiek en de technische staf behoorlijk op de proef gesteld.

Lange tijd was het 0-0, maar uiteindelijk werd het geduld beloond met een 3-1 overwinning.

Ongeduldig in de afwerking

De eerste helft kenmerkte zich door slordig voetbal en veel balverlies; Sparta Nijkerk was de betere ploeg, kreeg voldoende kansen, maar was in de afwerking veel te ongeduldig. Een schot van Rolien Taankink op de lat was het hoogtepunt. Vios V. kon daar niet heel veel tegenover stellen, probeerde het vooral met schoten van afstand, maar wist toch nog de paal te raken.

Frustraties pas laatste kwartier weg gespeeld

In de tweede helft begonnen de frustraties zich af te tekenen en leek Sparta Nijkerk vooral tegen zichzelf te voetballen. Vios V. begon steeds meer in een stuntje te geloven. Maar toch kwam daar in de 75e minuut de bevrijdende treffer voor Sparta Nijkerk; een perfect genomen corner van Lieke van de Grootevheen werd bij de 2e paal mooi geplaatst ingekopt door Lara van Loon. De druk viel weg en 5 minuten later kwam er al een tweede treffer. Opnieuw Lieke van de Grootevheen met de assist vanaf de vleugel en dit keer Rolien Taankink die de bal binnen wist te werken.

De marge van 2 doelpunten leek veilig, maar 3 minuten voor tijd viel zomaar de 2-1 binnen omdat een vrije trap van Vios V. van richting werd veranderd, waardoor keepster Hanna Kuijvenhoven kansloos was.

In de blessuretijd maakte de zichtbaar gefrustreerde spits van Sparta Nijkerk uiteindelijk een einde aan de spanning. Lara van Roon werd weggestuurd, leverde een geweldige voorzet af en Rolien Taankink kopte de bal vallend tegen de touwen. Aftrappen was niet meer nodig, de scheidsrechter floot meteen voor het einde van de wedstrijd.

Geen mooi voetbal, maar wel weer 3 punten erbij. Dat dit gerealiseerd werd zonder een behoorlijk aantal vaste krachten laat zien dat de brede selectie geen overbodige luxe is en dat met hard werken ook een goed resultaat gehaald kan worden.

Zaterdag 5 november speelt de eerste Vrouwenselectie van Sparta Nijkerk een uitwedstrijd in Apeldoorn tegen ZVV’56 VR2.