Zvv Sparta/de Laak wint van Turkuaz

Afgelopen vrijdag stond er weer een wedstrijd voor Sparta op het programma. Thuis tegen Turkuaz werd er gewonnen met 6-4 na een uitstekende eerste helft.

Sparta begon de wedstrijd met veel energie en agressie waardoor Turkuaz er niet aan te pas kwam. Het wachten was op de 1-0 voor Sparta en na 10 minuten viel die dan ook door een prachtige actie van Sjaak Termaaten. Via een technische hoogstaande actie scoorde Termaaten, maar de scheidsrechter constateerde dat er hands was gemaakt door Turkuaz waardoor hij via een penalty alsnog de 1-0 op het scorebord zette.

Nadat Turkuaz wat kleine kansjes had gekregen was het toch Sparta weer dat scoorde. Door middel van een ingestudeerde corner kon Krijn Cornelisse vrij inschieten. Kort hierna kreeg Sparta een intrap waaruit Omar Rogouti scoorde na een knappe combinatie met zijn broer Hamza Rogouti. Kort voor rust werd de ruststand bereikt van 4-0. Dit keer was het Hugo van Herwijnen die na een goede combinatie met Sjaak Termaaten de bal in het doel volleerde.

Na rust was het na 5 minuten raak. De broeders Rogouti gingen weer een combinatie aan en opnieuw was het Omar die de bal binnenschoot. Waar werd verwacht dat Sparta nu de wedstrijd gemakkelijk uit zou spelen was het Turkuaz dat steeds beter in de wedstrijd werd geholpen door Sparta dat een versnelling lager ging spelen.

In een redelijk rap tempo waren het de bezoekers die de stand snel terugbrachten naar 5-3. Sparta begreep dat het weer aan de bak moest. In een overtalsituatie – na een gele kaart – zette Simon Kastelein de 6-3 op het scorebord. Kort voor tijd bepaalde Turkuaz de eindstand op 6-4.

Na de wedstrijd van Sparta 1 mocht het 2e aantreden tegen Dynamo uit Lelystad. In deze spannende wedstrijd scoorde debutant Douwe Kant in de slotminuut de winnende 5-4 voor Sparta vanaf de middenlijn met een hard droog schot. Door deze 2 overwinningen hielden de Spartanen de 6 punten in eigen huis.

Volgende week treft Zvv Sparta/de Laak in Apeldoorn WSV 2 waar het gaat proberen drie punten mee te nemen naar Nijkerk.