Zvv Sparta / De Laak wint rommelige wedstrijd

Afgelopen vrijdag kwam ZSW/DPN op bezoek in Nijkerk. Waar eerder dit voetbalseizoen de Nijkerkers de drie punten in de slotfase meenamen uit Wijchen waren de Wijchenaren vandaag gebrand op revanche.

Na een rommelig begin kregen de Wijchenaren de eerste kansen. Door veel beweging in de voorste linie wisten ze een aantal keren voor keeper Klarenbeek te komen die zijn doel toch schoon wist te houden. Na 10 minuten kwam ZVV Sparta pas in de wedstrijd en begon het kansen af te dwingen. Dit resulteerde in deze fase van de wedstrijd voor een 1-0 voor de oranjehemden. Omar Rogouti wist na een goede balonderschepping in de laatste linie van ZSW op de doelman af te lopen. Waar zijn inzet nog door de keeper werd gekeerd was het Krijn Cornelisse die de rebound kon binnenschieten.

Kort na de openingstreffer stond ook de 2-0 al op het scorebord. Via een korte combinatie was het Hamza Rogouti die Simon Kastelein vrij zag staan bij de tweede paal. Deze wist na een inschattingsfout van de keeper zijn eerste goal van de wedstrijd te maken. Lang konden de Spartanen niet van hun ruime voorsprong genieten. Snel na de 2-0 kwam ZSW terug in de wedstrijd en maakte de aansluitingstreffer, 2-1. In de slotfase van de eerste helft rommelde het aan beide kanten en werd een individuele actie van een Wijchenaar verkeerd ingeschat door Kris Buist. Hij raakte zijn tegenstander en kreeg hiervoor de gele prent met als gevolg een tijdstraf van 2 minuten. Aangezien er nog een halve minuut op de klok stond werd deze tijdstraf meegenomen de tweede helft in.

Met een man meer scoorde ZSW de gelijkmaker aan het begin van de tweede helft. Toch was het Sparta dat weer op voorsprong kwam. Dit keer was het Sjaak Termaaten die een uitstekend schot kon promoveren tot doelpunt, 3-2. Dezelfde Sjaak Termaaten was daarna dichtbij zijn tweede van de avond, echter zag hij zijn schot op de lat uiteen spatten. De wedstrijd bleef erg slordig en beide ploegen konden geen grip op hun tegenstander krijgen. ZSW kreeg de overhand wat hun de gelijkmaker opleverde, 3-3.

In deze fase was het werkvoetbal wat de overhand kreeg. Sparta was hierin erg slordig en leed balverlies op eigen helft. De bal werd vanuit een klutssituatie op goal geschoten en onderweg twee maal van richting veranderd. Hierdoor was keeper Klarenbeek kansloos en verdween de bal vol in de kruising, 3-4. In deze fase moest Sparta het welbekende alles of niets voetbal uit de kast trekken. ZSW werd onder druk gezet waardoor Sparta snel in balbezit kwam. De achterste man van ZSW leed balverlies waardoor Omar Rogouti kon oppikken en de keeper de verkeerde hoek in stuurde en de 4-4 op het scorebord zette.

Kort daarna was het Simon Kastelein die zijn tweede van de avond kon optekenen en de 5-4 wist binnen te schieten. Nu was het ZSW dat de druk weer moest opvoeren. Met een meespelende keeper probeerden ze de gelijkmaker te forceren. Een oplettende Klarenbeek wist de bal te onderscheppen en kon de diepgaande Rogouti bereiken. Deze wist op zijn beurt de meelopende Evert van Beek oog-in-oog met de keeper te zetten. Van Beek bleef koel en kon ook zijn doelpuntje meepikken wat Sparta de 6-4 winst opleverde.

Volgende week speelt Sparta uit in Rijssen tegen de nummer twee Excelsior. In de eerste wedstrijd dit seizoen tegen de roodhemden wist Sparta goed weerstand te bieden en stond het met nog twee minuten te spelen zelfs met 4-2 voor. Toch wisten de Rijssenaren de 4-4 nog op het scorebord te zetten waardoor ze een punt uit Nijkerk konden meenemen.