Veensche Boys overloopt Loosdrecht na rust

Veensche Boys heeft haar enthousiaste thuispubliek met name na rust getrakteerd op een prachtige overwinning en tal van doelpunten.

De tegenstander Loosdrecht begon aanvankelijk sterk en overtuigend, maar moest het hoofd buigen in de tweede helft. Het werd 4-1 in het voordeel van Veensche Boys. Een tegenvaller was wel het uitvallen van vleugelspits Jan Struijk die voor onderzoek naar het ziekenhuis is gebracht.

Veensche Boys startte bijzonder goed, maar de kansen, waaronder van Danny Brouwer en Yannick Bouw, werden niet verzilverd. Daarna kwam Loosdrecht op stoom. Spits Edwin Klok van Loosdrecht had keeper Jasper van Leeuwen al verschalkt, maar hij struikelde over zijn eigen benen. Dat kunststukje herhaalde hij een paar minuten later weer; ook nu zonder resultaat. Angstige minuten dus voor de goal van Veensche Boys. Na een half uur spelen was er geen houden meer aan. Na een gekraakt schot van Michel Kamer pikt Raymon Lagerburg de bal op en in de draai wordt Loosdrecht alsnog op voorsprong gebracht (0-1). Alsof het drama voor Veensche Boys al niet groot genoeg is, valt Jan Struijk ook nog uit. Het is nog onbekend wat het letsel is, maar het lijkt erop dat hij voorlopig niet aan voetballen toekomt. Hij is behandeld in het ziekenhuis. Zijn vervanger Menno van der Woude doet gelijk goede zaken, want het is meteen knap gevaarlijk voor de goal van Loosdrecht. Op slag van rust weet Veensche Boys de score gelijk te trekken. In een scrimmage werkt Danny Brouwer de bal in het net.

Veensche Boys wint aan zelfvertrouwen en gaat de ingeslagen weg ook in de tweede helft in. Als voorbode voor het grote blauwe offensief belandt de bal diverse keren op de deklat. Ook kopt Danny Brouwer de bal langszij. Na een kwartier is niettemin het verzet gebroken. Met een boogbal mikt topscoorder Yannick Bouw raak. Er is volop dreiging van Loosdrecht maar dit verschil breien ze niet meer recht. Als dan ook nog de 3-1 valt (kopbal Kevin Hols) en de 4-1 (Menno van der Woude en tevens Man van de Wedstrijd) legt Loosdrecht zich bij de feiten neer.

bijdrage van Kees van den Heuvel (tekst) en Arjen Gerritsma (foto’s)