Voice weerstaat aanval naaste belager

DRONTEN – In een rechtstreeks duel om de tweede plaats heeft BvB-Groep/ HV Voice niet verloren van naaste belager Atlantis Dronten.

De wedstrijd had eigenlijk al eerder dit seizoen gespeeld moeten worden, maar was verplaatst naar afgelopen zaterdag. Voice (2e op de ranglijst) en Atlantis (3e) hadden voor aanvang evenveel punten, maar Voice heeft een wedstrijd minder gespeeld. Beide ploegen waren dan ook aan elkaar gewaagd.

Het begin was voor Voice. Met een paar afstandsschoten werd een kleine voorsprong opgebouwd. Atlantis kwam langzaam beter in het spel en de wedstrijd ging gelijk op. Voice hield de kleine voorsprong vast tot aan de rust.

Voor Voice ging het in de tweede helft steeds moeizamer. Atlantis ging verdedigend over op mandekking, waar Voice moeite mee had. De thuisploeg maakte hier handig gebruik van en kwam met nog zo’n 10 minuten te spelen op gelijke hoogte. Voice leek op dat moment verslagen, zeker toen Atlantis voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. In de laatste drie minuten incasseerde Voice geen tegentreffer en wist het zelf wel weer te scoren. 20 seconden voor tijd kwam de ploeg weer op gelijke hoogte. In de tegenaanval in de laatste seconden kon Atlantis niet meer tot scoren komen, waardoor de wedstrijd eindigde in een 24-24 gelijkspel.