Duurzaam hoofdkantoor Unica behaalt BREEAM-NL In-Use certificaat

Foto:

Het hoofdkantoor van Unica is gecertificeerd met een 3 sterren BREEAM-NL In-Use certificaat. Op 18 september reikte Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council, het certificaat uit aan Daan van Vliet, eigenaar van UniVastgoed, en John Quist, CEO van Unica Groep en Jan Maarten Elias, directeur Ecopower.BREEAM-NL In-Use is een monitoringsinstrument waarmee de duurzaamheidprestatie van bestaande gebouwen wordt beoordeeld. Het kantoor van Unica heeft een BREEAM-NL In-Use score behaald van 3 sterren (‘Very Good’) op de onderdelen Asset en Beheer. Met name op de categorieën die de technisch dienstverlener zelf bij haar relaties uitvoert, zoals energie en management, heeft Unica goed gescoord. 

Annemarie van Doorn, directeur Dutch Green Building Council is  “Het instrument geeft een goed inzicht in hoe bestaande gebouwen te verduurzamen zijn”, vertelt Annemarie van Doorn. “En dat is nodig, want de grootste verduurzamingsopgave ligt in het aanpakken van de bestaande bouw.” Met de inzichten kunnen partijen de operationele kosten van een gebouw terugbrengen en de duurzaamheidprestaties verbeteren. Dit komt ten gunste van de gebruikers van het gebouw. 
unica-hoevelaken

Aanpasbaar hoofdkantoor Unica
Het hoofdkantoor is door Unica zelf ontworpen en gerealiseerd. John Quist, CEO van Unica Groep: “Al sinds het begin is het pand intensief in gebruik geweest. Het is een centrale ontmoetingsplaats voor de relaties van Unica en voor de 1550 collega’s in het land. Ook door continue aanpassingen van de Unica-organisatie aan de marktvraag vinden er jaarlijkse meerdere, interne verhuizingen plaats.”
Duurzame technieken met beheer
Het hoofdkantoor van Unica heeft een warmte/koude-opslag systeem (WKO), 300 zonnepanelen, oplaadpalen voor elektrisch vervoer en is uitgerust met het SMART-systeem die koeling, verwarming, ventilatie en elektra via geprefabriceerde units aanbiedt. Verder is het beveiligingssysteem zelf gerealiseerd. Alle duurzame technieken van Unica worden online gemonitord. Het GreenScreen in de ontvangsthal laat de duurzame prestaties aan de bezoekers en gebruikers zien.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen