Elga de Brave nieuwe uitvaartondernemer voor Yarden

Foto: rechtenvrij

Onder de naam Yarden & de Brave is Elga de Brave vanaf 14 januari 2016 de uitvaartverzorger voor Yarden in de regio Nijkerk-Harderwijk.

Met groot inlevingsvermogen weet Elga de Brave elke uitvaart een bijzondere op de overledene en nabestaanden gerichte persoonlijke invulling te geven. “De uitvaart moet troost bieden. Ik wil graag het zware gevoel lichter maken zonder afbreuk te doen aan het verdriet. Zodat het afscheid een mooie herinnering wordt om op terug te kijken. Daar begeleid ik nabestaanden graag bij. Ik gids ze als het ware door deze moeilijke dagen.”

Persoonlijke ervaring
Een persoonlijke ervaring tijdens een uitvaart was voor De Brave – toen nog werkzaam als P&O adviseur bij een grote organisatie – de aanleiding om eens na te denken over haar verdere loopbaan. “Eind november 2013 overleed mijn oma op 101-jarige leeftijd. Ik had een hele mooie band met haar. Haar overlijden heeft me ertoe gezet om een droom te gaan realiseren. Een droom die ik al langere tijd had: uitvaartbegeleider worden. Daarbij wilde ik niet in loondienst maar graag zelfstandig werken. Zodoende begin ik als uitvaartverzorger binnen de franchiseformule van Yarden.”

Goed luisteren
De Brave ziet veel overeenkomsten in haar eerdere loopbaan als P&O adviseur en nu als uitvaartverzorger. “In beide functies moet je heel goed kunnen luisteren. Vooral wat tussen de regels door gezegd wordt. Door die informatie goed op te slaan en te gebruiken bij het vormgeven van de uitvaart, denk ik, dat ik nabestaanden goed kan bijstaan. Dat zijn vaak de kleine dingen en juist die details zorgen ervoor dat een afscheid een goed afscheid wordt. Mijn doel is om een hele goede uitvaartbegeleider te worden en een prachtig bedrijf op te zetten.”

Eigentijds
“In mijn regio wordt nog veel begraven. Maar toch zien we ook hier het aantal crematies toenemen. Dat zal ook mijn focus zijn, maar uiteraard regel ik ook de begrafenis. Ik zorg voor een moderne, eigentijdse uitvaart met behoud van en respect voor familietradities. Dat laatste vind ik heel belangrijk.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen