Houden gemeentes zich aan hun beloftes?

Foto:

Het plan van Omroep Gelderland om te kijken of gemeentebesturen zich aan hun beloftes houden, is beloond door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Na de verkiezingen van 21 maart werd in alle gemeentes een akkoord gesloten, waar de belangrijkste plannen in staan. Voor de omroep aanleiding om de komende jaren goed bij te houden of al die mooie plannen ook echt worden uitgevoerd. Dat doen de omroep in Nijkerk in samenwerking met nijkerk.nieuws.nl.

Op de website debelofte.gld.nl wordt al het politieke nieuws bijgehouden. Gemeenten worden gecontroleerd op tenminste vier thema’s: zorg, wonen, duurzaamheid en lokale problemen.

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek trekt 132.880 euro uit om het onderzoeksproject van Omroep Gelderland, ‘De Belofte’, te ondersteunen. Volgens het fonds is het project een structurele verbetering voor de nieuwsvoorziening op het terrein van onderzoeksjournalistiek. Ook is het project door het optrekken met lokale omroepen een mooi voorbeeld van samenwerking, vindt het Stimuleringsfonds.

Samenwerking

Omroep Gelderland werkt al langer samen met lokale omroepen. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen toerde een grote bus van GldStemt door de provincie. OmroepN en nijkerk.nieuws.nl maakten twee uitzendingen. Een in Barneveld en een in Nijkerk. Op 50 andere plaatsen maakten 32 lokale omroepen een verkiezingsuitzending in samenwerking met de regionale omroep. ‘De Belofte’ is een vervolg op de verkiezingen en de succesvolle samenwerking.

Ook inwoners kunnen deelnemen aan het project. Vindt u dat uw gemeente zich niet aan haar beloftes houdt? Laat het ons weten via mail: [email protected] of via [email protected] .

bron: 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen