Landschaps wandeltocht

Foto:

Wandelvereniging WS78 verzorgt deze wandeltocht van 20, 40 en 60 km vanuit Nijkerk.

De wandelaars voor de 60 km starten om 7.00 uur.
De wandelaars op de 40 km starten om 9.00 uur.
De wandelaars op de 20 km starten tussen 9.00 en 10.00 uur.

De route is gemarkeerd en de wandelaars krijgen een routebeschrijving mee. Onderweg zijn er verzorgingsposten waar wandelaars soep, koffie en fruit krijgen aangeboden. Halverwege en voor 60 km-lopers op 40 km is er een Horecarust. De consumpties daar zijn voor eigen rekening. Deelnemers voor de 40 en 20 km-afstand kunnen zich vanaf 8.00 uur inschrijven voor 5,50 Euro. Leden van WS78 en KWBN organisaties krijgen korting.

De speciaal voor deze dag uitgezette route gaat over onverharde paden en rustige wegen.

De 60 km is bedoeld als trainingstocht voor Klarenbeek. De eerste 20 van de 60 km-route gaat in de richting van De Hoef, Driedorp en Slichtenhorst. U loopt over landgoederen De Neude en Ehrental. U wandelt over zand, grind en andere onverharde paden. Zo gaat de wandeltocht ook over het terrein van Oldenaller. Via de Deuverdenseweg en de Kruishaarseweg gaat u weer naar de startlocatie.

Hier starten de 20 en 40 km wandelaars. Zij gaan een stukje door Nijkerk en lopen in noordelijke richting via de Snijdersteeg, de Schremmersteeg en in oostelijke richting over de Diemenseweg. Daarna gaat u over het terrein van Oldenaller, een mooi landgoed tussen de weilanden met het daarop gelegen kasteel Oldenaller. Daarna gaat de wandelroute langs een monument dat verwijst naar de 2e wereldoorlog. De route gaat vervolgens door Gerven en Huinen. De grote rust is bij Rood-Wit.

Daarna gaat de route (40 en 60) door bossen, over de Poolseweg, de Veenhuizerweg en andere wegen. U kruist de Voorthuizerstraat en gaat in zuidelijke richting over bospaden, zandwegen en andere onverharde paden. U passeert landgoed Gerven en boerderij Groot Gerven. Daarna gaat de route door hekjes en over het Huinerklompenpad. Via de zandweg Hogesteeg en de Groot Hellerweg gaat u naar de koffiepost de Zoete Inval.

Na deze rust gaat de route door een bos en over een stukje van het Oldenaller klompenpad en gaat dan in zuidelijke richting over de Groot Hellerweg.  De route gaat in de richting van de Beulenkampersteeg over de Ridderwal en door bossen. Daarna krijgen wandelaars een stukje fruit en vervolgen de route over een klompenpad langs een vijvertje. U ziet een mooi bospad, gaat door een hek over een half verharde grindweg naar de Donkeresteeg. Na een mooie wandeltocht te hebben gelopen door dit prachtige gebied gaan de route naar de finish bij Sportcomplex De Ebbenhorst.

bijdrage van parkoersbouwers Bert de Bree en Hermien van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen