Donderdag 15 juni kon de eerste nieuwe haring worden geproefd tijdens de eerste editie van de Old Niekark Haringparty 2017.
Traditie opbouwen
Tijdens de avond kon worden genoten van de Hollandse Nieuwe, vangst 2017, die door visspecialist Gerrit van de Mheen ter plekke werd schoongemaakt, waarna de smaaksensatie naar binnen kon worden geschoven. Van de Mheenen zijn personeel gaven zelf het goede voorbeeld en lieten een heerlijk vet maatje door de keel glijden. Het is de bedoeling dat het eetcafé in samenwerking met ID-DJ er een Nijkerkse traditie van maakt.
Traditie doorbroken
Dit jaar was er geen haringparty bij De Dolle Joncker. De agenda van het restaurant zat te vol. Maar, zo zei Martijn van Essen, volgend jaar bestaat de zaak 30 jaar en dan organiseer ik zeker weer een haringparty. Voor zijn gasten, die nu dit feestje moesten missen, heeft Van Essen deze zomer een verrassing in petto.
Volgende week is er nog een haringparty in De Roode Schuur.
bijdrage van Kees van den Heuvel