Gered Gereedschap nu ook in Nijkerkerveen

Foto:

De landelijke organisatie Gered Gereedschap opereert in de regio vanuit de werkplaats aan de Nijverheidstraat 7 in Nijkerk.

Met het oude gereedschap dat afgedankt wordt, kunnen mensen in de derde wereld hun leefomstandigheden verbeteren en zich regelmatig inkomen verschaffen. In heel Nederland worden oude gereedschappen ingezameld voor diverse beroepen, zoals timmerman, metselaar, loodgieter, automonteur, elektricien, metaalbewerker, enz..

Hoewel er regelmatig het nodige (oud ) gereedschap binnenkomt, is het eigenlijk nooit genoeg. Daarom staan her en der in de regio inleverboxen met een duidelijke oproep om oud gereedschap in de box te deponeren. Regelmatig komen er nieuwe inzameladressen bij waar men het oude  gereedschap kan deponeren in een inleverbox. De GG werkplaats of de ondernemer brengen het gereedschap naar de werkplaats waar het wordt opgeknapt en soms nauwelijks van nieuw is te onderscheiden. Zo wordt onze “afvalberg” niet groter en kan elders in de wereld waar niets is in eigen levensonderhoud worden voorzien. Recentelijk werd bij Tweewielercentrum Bloemendaal aan de Nieuwe Kerkstraat 46-48 in Nijkerkerveen een inleverbox geplaatst.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen