Sleepbootdagen groter dan ooit

Foto:

De 8e editie van de Nijkerkse Sleepbootdagen vindt plaats op zaterdag 7 september bij de havenkom, van 11.00 – 18.00 uur, en staat in het kader van Nijkerk 600 jaar. Ruim 50 historische sleepboten, sleepvletten en opduwers uit alle windstreken nemen belangeloos deel aan dit evenement. Rondom de havenkom is een divers programma opgezet met een aantal bijzondere attracties. Burgemeester Gerard Renkema opent het evenement om 11.00 uur op de mslb. Magda. 

Waterorgel
Op vrijdag 6 september staat er bij de havenkom een 10 meter lang verlicht waterorgel, die een fantastisch effect creëert in het donker. Op zaterdag 7 september zijn de historische sleepboten, sleepvletten en opduwers in hun oude glorie te bewonderen en de schippers vertellen graag iets over hun boot. In het kader van Nijkerk 600 jaar zijn een aantal bijzondere attracties aangetrokken: het middeleeuws museumschip Vlotburg; een ambachtelijke houtzaag, aangedreven door een stoomlocomobiel en een middeleeuwse veldsmidse. 
Muziek
Rondom de havenkom komt een gezellige havenmarkt met een divers aanbod. Er zijn muzikale optredens van: de kapel van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps, Afslag Nijkerk, De Kajuitzangers, Chianti Koor Nijkerk, Common Country Dancers, accordeonisten en een doedelzakspeler. De acrobatische comedy artist Noah Chorny treedt op met zijn spectaculaire komische lantaarnpaalact, waarbij hij toeren uithaalt die de spot drijven met alle wetten van de zwaartekracht. 
Live-uitzending
Voor kinderen is er clown Japie, schminken en knutselen met houten figuurtjes en melkcontainers. De Vaargroep Flevoland komt met een bassin met bestuurbare scheepsmodellen. Er zijn oldtimers van de Oldtimer Club Nijkerk, oude ambachten en oude motoren. De brandweer Nijkerk laat allerlei facetten van hun werkzaamheden zien, zet zich in om vrijwilligers te werven en geeft voorlichting/demonstraties. Omroep N verzorgt een live-uitzending vanaf de havenkom. Er is een terras aan de havenkom. ’s Avonds zijn de sleepboten sfeervol verlicht. 
Informatie
Op 7 september is er op de Oostkadijk en Westkadijk een wegsleepregeling van kracht. Op 8 september vertrekken de (meeste) sleepboten om 9.00 en 10.30 uur vanuit de havenkom, bij de Arkervaartburg. De boten varen naar de Arkersluis om te schutten. Een mooie gelegenheid om het varend erfgoed in werking te zien.
tel. : 033-2453230/06-24507349, e-mail: [email protected]  Kijk voor het volledige programma op de site, of op facebook .
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen