Amersfoortse organist speelt in Grote Kerk

Foto:

19 augustus vanaf 20.00 uur.

Rien Donkersloot, de organist van de Sint Joriskerk te Amersfoort, heeft een boeiend programma samengesteld. Donkersloot begint zijn concert met ‘Malle Sijmen’, een speels en vrolijk stukje van onze landgenoot Jan Pieterszoon Sweelinck. Via enkele andere componisten komt hij vervolgens bij de grote J.S. Bach. 
Op het programma staan verschillende soorten stukken: serene koraalbewerkingen over het lied ‘Vater unser im Himmelreich’, maar ook een uitbundige en virtuoze koraalfantasie van Dietrich Buxtehude en als climax Bachs indrukwekkende Prelude en Fuga in a klein. Het concert zal eindigen met improvisatie, waar Donkersloot ook zeker het talent en de kunde voor heeft.
Rien Donkersloot (1985) heeft, ook al is hij nog niet oud, een indrukwekkend cv. Hij behaalde zijn orgeldiploma’s cum laude aan het Rotterdams Conservatorium, bij Bas de Vroome en Ben van Oosten. Daarnaast volgde hij orgelcursussen bij beroemde organisten zoals Harald Vogel en Olivier Latry. Ook studeerde hij cum laude af als beiaardier, en in die hoedanigheid gaf hij eerder al concerten in Nijkerk. Hij won de laatste jaren prijzen op vele concoursen, zowel op orgel als op beiaard.
Rien Donkersloot is vaste organist van de Joriskerk in Amersfoort en de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Daarnaast is hij beiaardier van Haarlem, Goes, en Ridderkerk. Verder heeft hij een uitgebreide concert- en lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider. Van zijn spel verschenen diverse cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen.
De toegang is gratis, maar aan de uitgang wordt gecollecteerd ter bestrijding van de onkosten.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen