Domorganist komt naar Grote Kerk

Foto:

Datum 22 juli, vanaf 20.00 uur in De Grote Kerk

De Utrechtse domorganist Jan Hage, die tot de top van de organisten behoort, laat op het Van Deventerorgel een divers programma horen.
Jan Hage is sinds 2011 vaste organist van een van de belangrijkste kerken in ons land: de Dom van Utrecht. Daarvoor was hij organist van de Kloosterkerk in Den Haag, de kerk waar prinses Beatrix regelmatig naartoe ging. Hage staat bekend om zijn ongekende virtuositeit: niets is hem te moeilijk of te ingewikkeld, en overal weet hij de muzikale boodschap uit te halen.
Hij speelt onder meer werken van vader Johann Sebastian Bach en diens zoon Carl Philipp emanuel Bach. Ook klinkt er heel oude muziek van Girolamo Frescobaldi. Verder zijn ook de componisten Dietrich Buxtehude en Wolfgang Amadeus Mozart vertegenwoordigd. Het precieze programma vindt u op muziek.hervormdnijkerk.nl
Jan Hage bezit een indrukwekkend CV. Hij studeerde af in maar liefst vier disciplines: Orgel, Theorie der Muziek, Kerkmuziek, en Muziekwetenschap (alle in Utrecht). Ook kreeg hij les bij de gerenommeerde organist André Isoir in Frankrijk. Hij won eerste prijzen op verschillende concoursen. Daarnaast is hij erg actief als componist.
De  toegang is vrij en er is aan de uitgang een collecte ter bestrijding van de onkosten. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen