Schiedammer speelt in de Grote Kerk

Foto:

De Schiedamse organist Arjen Leista geeft op dinsdagavond 8 juli een concert op het van Deventerorgel in de Grote Kerk. Hij heeft een gevarieerd programma samengesteld met aansprekende orgelwerken uit diverse stijlen.

Het concert begint in 18e-eeuwse sferen met de feestelijke Grand Dialogue van de Franse componist Louis Marchand. Via werken van Dietrich Buxtehude en J.S. Bach (o.a. het bekende ‘Jesu bleibet meine Freude’) komt hij bij een sonate van de 19e-eeuwse componist Samuel de Lange over de melodie van ‘Alle roem is uitgesloten’. Ook klinken er psalmbewerkingen van Anthoni van Noordt en Jan Zwart. Tot slot speelt Leistra de onbekende maar indrukwekkende fantasie over ‘Een vaste burg’ van de Nederlandse violist Cor Kint, uit het begin van de 20e eeuw.
Leistra (1973) studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria te Rotterdam en Den Haag. Zijn docenten waren Arie Keijzer en Ben van Oosten (orgel), en Marijke van Klaveren en Johann Th. Lemckert (kerkmuziek en improvisatie). In 1996 werd Arjen 2e-prijswinnaar van een internationaal orgelconcours te Dublin (Ierland). Na zijn afstuderen in 1998 vervolgde hij voor een jaar zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain in Parijs.
Arjen Leistra geeft orgelconcerten in heel Nederland en concerteerde ook in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, en de Verenigde Staten. Hij is een veelgevraagd begeleider van diverse koren op orgel en piano en als continuo-speler op zijn eigen kistorgel. Vanaf september 2008 is Arjen Leistra als organist verbonden aan de Grote Kerk te Schiedam. In deze kerk is hij ook dirigent van het kerkkoor. Van zijn orgelspel verschenen de afgelopen jaren verschillende cd’s.
Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar aan de uitgang wordt gecollecteerd ter bestrijding van de onkosten.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen