De meideun van Johannes Thuy (België)

Foto:

NIJKERK – Het is een traditie die teruggaat tot vóór 1900. Sinds 1983 worden de Meideunen niet meer door de stadsbeiaardier gespeeld, maar door vergevorderde beiaardstudenten.

NIJKERK – Het is een traditie die teruggaat tot vóór 1900. Sinds 1983 worden de Meideunen niet meer door de stadsbeiaardier gespeeld, maar door vergevorderde beiaardstudenten.

De vierde Meideun van dit jaar wordt verzorgd door een Belg.

141301-w620-h352-c” alt=”” class=”F” />

Johannes Thuy (België)

Joannes Thuy (1950) is evenmin als Dick Klomp van de vorige meideun, een aankomend musicus. Hij is organist in Antwerpen, hij studeerde beiaard, hij promoveerde in de USA tot Doctor in de Musicologie en de Psygologie van Muziek op een proefschrift over de invloed van muziek op de menselijke hersenen en het geheugen. Hij is gastprofessor aan de Universiteit van Gent en heeft aan diverse muziekacademies en hogescholen lesgegeven.  Daarnaast was hij ook Senior Producer bij de Belgische Radio en TV. Hij bereidt momenteel zijn eindexamen voor aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort.

 

Luisterplaats

De meibespelingen vinden plaats op de dinsdagen van mei, steeds ’s avonds van 19.00-20.00 uur. Het beluisteren van de concerten kan natuurlijk overal in het centrum van Nijkerk, maar als u wat geconcentreerder (en gegarandeerd droog) wilt luisteren, kunt u terecht op de speciale luisterplaats van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging. Deze bevindt zich op Nieuwstraat 11, bij het Tabakhuis. Waarschijnlijk zal er nog gebruikt moeten worden van de partytent, als de definitieve opbouw van de luisterplaatsoverkapping nog niet klaar is. Tussen de programmaonderdelen kunt u vrij in- en uitlopen. Natuurlijk zijn programma’s aanwezig.

 

Het complete programma vindt u in de pdf hieronder.

  • Locatie: luisterplaats van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging, Nieuwstraat 11, bij het Tabakhuis. Nijkerk
  • Prijs: gratis
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen