De meideun van JungEun Kim (Zuid-Korea)

Foto:

NIJKERK – Het is een traditie die teruggaat tot vóór 1900. Sinds 1983 worden de Meideunen niet meer door de stadsbeiaardier gespeeld, maar door vergevorderde beiaardstudenten. 

NIJKERK – Het is een traditie die teruggaat tot vóór 1900. Sinds 1983 worden de Meideunen niet meer door de stadsbeiaardier gespeeld, maar door vergevorderde beiaardstudenten. 

Tussen podium en salon op het carillon

 

JungEun Kim

De laatste Meideun van dit jaar op het Nijkerkse carillon wordt verzorgd door de Zuid-Koreaanse beiaardier JungEun Kim. Vorig jaar behaalde zij het Bachelor-diploma aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Ook toen liet ze in Nijkerk al horen dat ze heel wat in haar mars heeft.

Ze is van huis uit organiste bij een Christelijke gemeenschap in Zuid-Korea. Toevallig hangt ook het grootste carillon ter wereld in Zuid-Korea. Een ondoordachte prestigezaak, want het hangt te laag in een woonwijk, waardoor het i.v.m. geluidsoverlast niet bespeeld mag worden. JungEun Kim combineert de beiaardstudie voor het Master-diploma dan ook met die voor orgel, aan het Utrechts Conservatorium bij Reitze Smit.

143655-w620-h352-c” alt=”” class=”F” />

Virtuositeit èn meedeinen

Dinsdagavond om 19.00 begint JungEun Kim met de 1e vioolsonate van Bach. Ze eindigt ook klassiek, met een klavecimbelsonate van Van Noordt. Maar daar tussenin komt het betere salonwerk aan bod: Mon rêve (wals) van Waldteufel; Verschmähte Liebe, een wals van Lincke; Het Fliederlied van Zerkovitz en Salut d’Amour van Elgar. Behalve Bach en Van Noordt allemaal relaxte stukken, die helemaal passen in de Meideun-sfeer.

Luisterplaats

De meibespelingen vinden plaats op de dinsdagen van mei, steeds ’s avonds van 19.00-20.00 uur. Het beluisteren van de concerten kan natuurlijk overal in het centrum van Nijkerk, maar als u wat geconcentreerder (en gegarandeerd droog) wilt luisteren, kunt u terecht op de speciale luisterplaats van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging. Deze bevindt zich op Nieuwstraat 11, bij het Tabakhuis. Waarschijnlijk zal er nog gebruikt moeten worden van de partytent, als de definitieve opbouw van de luisterplaatsoverkapping nog niet klaar is. Tussen de programmaonderdelen kunt u vrij in- en uitlopen. Natuurlijk zijn programma’s aanwezig.

 

het programma van vanavond vindt u in de pdf hieronder.

 

  • Locatie: luisterplaats van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging, Nieuwstraat 11, bij het Tabakhuis. Nijkerk
  • Prijs: gratis
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen