Paradijselijke tuinen op Open Tuinendag

Foto:

Op zaterdag 21 juni a.s. wordt zoals ieder jaar in de gemeente Nijkerk de Open Tuinendag gehouden. Het is tegelijk de afsluiting van de Nationale Tuinweek van Groei & Bloei.  

Via een mooie fietsroute komt men bij 9 totaal verschillende particuliere tuinen in de gemeente Nijkerk. De eigenaren verwelkomen iedereen die interesse heeft in tuinen en tuinieren. Er zijn grote en kleine tuinen, zowel in de bebouwde kom van Nijkerk als in het buitengebied van Nijkerkerveen en Appel waar zich een paar paradijsjes bevinden. In Appel treffen we zelfs een tuin aan met vier als folly gebouwde grachtenhuizen op schaal. 
Naast deze tuinen is ook “De Bijenstal” in de route opgenomen, deze ligt bij hotel-restaurant  “De Roode Schuur” in Nijkerk. En iets verderop doet het volkstuinencomplex aan de  Barneveldseweg haar poort weer open voor het publiek. Hier kan men adviezen krijgen over alles wat met moestuinieren te maken heeft. 
Pauzeren kan men bij de Appelse molen aan de Zelderse weg, waar een stand met vrijwilligers van Groei & Bloei voor informatie aanwezig is.
Een button als entreebewijs voor de particuliere tuinen, met het boekje waarin de route en de tuinen beschreven staan is vanaf donderdag 12 juni voor € 2,50 te koop bij boekhandel Roodbeen in Nijkerk en in de Hoevelakense Boekhandel. De organisatoren en medewerkers hopen op prachtig weer en op een grote belangstelling van alle echte tuinliefhebbers tussen 10.00 uur en 17.00 uur.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen