Positieve Toekomstverkenning over Nijkerk

Foto:

Vrijdag was de eerste positieve Toekomstverkenning waarbij alle betrokkenen gezamenlijk kwamen tot een visie, een missie voor de toekomst en actieplannen.

De 55 personen aanwezigen luisterden onder andere naar Prof. Dr. Jan Aiuke Walburg. Volgens hem lag nog niet zo lang gelden de verantwoordelijkheid voor gezondheid vooral bij zorginstellingen. Als je niet gezond was moesten zij dat repareren. Daar is met dit kabinet de burger bijgekomen. Veel ziekte komt door een manier van leven, bewegen, eten, roken etc en daar is de burger zelf verantwoordelijk voor.
Walburg:”Wij gaan er van uit dat dat we de gezondheid het beste met elkaar kunnen bevorderen: de zorg, de burger, de gemeente, de verzekeraar, de scholen, de bedrijven, noem maar op. Daarom is het zo mooi dat we een hele dag hebben om met elkaar, met al die partijen een gesprek te hebben. wat willen we in Nijkerk? Hoe maken we de stad gezonder en gelukkiger? Kan dat? En hoe dan? Wie moet dan wat doen? Dat zijn de spannende vragen die ons en onze kinderen kunnen helpen om te weten hoe wij en zij gezondere kansen hebben op een gelukkige toekomst.”
Op www.positiefnijkerk.nl en/of facebookpagina Positief Nijkerk kunt u de voortgang volgen van de actieplannen die gemaakt zijn.

bijdrage van Marja Willems
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen