Zorgverzekering minima uitgebreid

Inwoners van de gemeente Nijkerk met een minimuminkomen kunnen deelnemen aan een collectieve zorgverzekering voor de minima (CZM) bij Zilveren Kruis Achmea (tot 1 januari 2015 Agis). 

U krijgt korting op de basisverzekering en een vergoeding voor een deel van de premie van de aanvullende verzekering. Omdat niet iedereen dezelfde zorgbehoefte heeft, biedt Zilveren kruis Achmea vanaf 1 januari 2015 keuze uit drie pakketten voor de aanvullende verzekering.
Deelnemen aan de collectieve zorgverzekering
Bij deelname aan de CZM is naast de basisverzekering een aanvullende verzekering verplicht. Deelnemers aan de CZM krijgen van de zorgverzekeraar een korting op de basisverzekering van 4,5% en op de aanvullende verzekering een bijdrage van de gemeente.
Pakketkeuze aanvullende verzekering
Per 1 januari 2015 is er keuze uit drie pakketten voor de aanvullende verzekering. U heeft dan de mogelijkheid een zorgverzekeringspakket te kiezen dat past bij uw individuele situatie. Er is een beperkt pakket voor mensen met een lage zorgvraag, een middenpakket en een uitgebreid pakket voor mensen met een hoge zorgvraag. Pakket 3 vangt kosten op voor extra medische zorg, waarvoor in het verleden een tegemoetkoming kon worden ontvangen op grond van de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten(Wtcg) en/of de regeling Compensatie eigen risico (CER). 
Lees hier het hele bericht van de gemeente
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen