Mediawijzer met de bibliotheek

Van 21 t/m 28 november 2014 is het de Week van de Mediawijsheid. De Bibliotheek Nijkerk is actief bezig met mediawijsheid en geeft tijdens deze week maar ook na deze actieperiode trainingen, inloopmomenten voor e-books en informatie op het gebied van mediawijsheid. 3D Printer

3D Printer
De door de leerlingen van Accent gemaakte 3-printer zal door een van de betrokken leerlingen, Ronald van Ewijk, in de Nijkerkse bibliotheek gedemonstreerd worden. De demonstatie vinden plaats op dinsdag 25-, woensdag 26- en vrijdag 28 november van 15.30 tot 17.00 uur, op vrijdagavond 28 november van 19.00-tot 20.30 uur en zaterdagochtend 29 november van 11.00-12.30 uur. Wij nodigen u van harte uit om kennis te komen maken met deze techniek en haar talloze mogelijkheden!
Informatie 
In de vestiging Nijkerk zijn op maandag 24- en dinsdag 25 november tussen 16.30 en 17.30 uur inloopmomenten voor al uw vragen over het lezen van e-books van de bibliotheek. Neem uw tablet of e-reader mee naar de bibliotheek en ontvang informatie over het installeren en lezen van de e-books of laat zien welke problemen u tegenkomt zodat we die samen met u op kunnen lossen. Inmiddels zijn er 7.000 e-books gratis te lezen speciaal voor leden van de bibliotheek!
Op de website van de bibliotheek staan ter gelegenheid van de Week van de Mediawijsheid filmpjes en linkjes op het gebied van mediawijsheid voor u verzameld, met bijvoorbeeld internettips en tips om bewust om te gaan met social media. Ook hebben we onze apps voor u op een rijtje gezet. Tevens is er informatie over boeken en films rond mediawijsheid te vinden
Trainingen
In de training Zakelijk gebruik van LinkedIn leert u hoe u een LinkedIn account aanmaakt en hoe u deze professioneel inricht, zodat u uw zichtbaarheid kunt vergroten en sneller een kennisnetwerk op kunt bouwen. Deze training is in de vorm van een presentatie, waarbij alle ruimte is voor het stellen van vragen, en wordt gegeven op woensdag 3 december om 20.00 uur.  Bij minimaal 4 aanmeldingen gaat de training door, er kunnen maximaal  12 cursisten meedoen. 
Aanmelding voor bovenstaande training is nodig. Dit kan via [email protected] onder vermelding van telefoonnummer en e-mailadres of bij de klantenservice van de bibliotheek. De kosten voor deze training bedragen € 5,00 voor leden van de bibliotheek en €10,00 voor niet-leden. 
Film
Het thema van sciencefiction film “Her” sluit goed aan bij de Week van de Mediawijsheid. Hoofdpersoon Theodore krijgt een romantische relatie met een intelligent besturingssysteem met een vrouwenstem en -persoonlijkheid. De film wordt vertoond op donderdag 27 november om 19.30 uur in de bibliotheek van Nijkerk. De kosten zijn € 6,00 voor leden van de bibliotheek en €7,50 voor niet leden (incl.1 kop koffie/thee). Aanmelden voor de film kan bij de klantenservice of via [email protected]
Overige trainingen
De Bibliotheek introduceert verschillende activiteiten voor volwassenen op het gebied van mediawijsheid. Momenteel werkt de Bibliotheek aan een compleet activiteitenplan voor 2015. De bibliotheek wil een vanzelfsprekende partner zijn voor elke inwoner voor het bevorderen van digitale vaardigheden.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen