Stichting wil Dorpshuis, maar college ziet het niet zitten

De mensen, die zich druk maken over het opknappen van het centrum van Nijkerkerveen zullen de commissievergadering donderdag niet met een gerust hart verlaten hebben. Wethouder Windhouwer bleef bij zijn voorstel, dat Van Elteren (de lokale partij) schofferend voor de mensen van Nijkerkerveen vond. 

Jan van Leuveren (COV) ging vooral in op de leefbaarheid van Nijkerkerveen, Die moet verbeterd worden en het dorpshuis (samen met de scholen en de bibliotheek) is daar heel belangrijk voor. Dat huis wordt het levend hart van het dorp.  Tom Wagensfeld kondigde de komst van een stichting aan, die de organisatie van het Dorpshuis op zich zal nemen en het Dorpshuis gaat exploiteren. Het streven is het exploitatieverlies van het Dorpshuis zo laag mogelijk te houden.
De politiek nam daarna verschillende posities in. Van Drie (CDA) stelde voor, dat de nieuwe stichting tot maart 2015 de kans krijgt de zaak sluitend te krijgen. Haar partij zal in de raadsvergadering eind november met een motie komen. Oosterwijk (CU-SGP) vond evenals de Bruin (PRO21), dat er onvoldoende alternatieven op tafel liggen naast de plannen van het COV (nieuw Dorpshuis) en het college (opknappen de Baggelaar en Concordia). Staal (VVD) was het meest kritisch en was van mening, dat het allemaal financieel niet haalbaar zal blijken te zijn: “Het probleem zit in de opbrengst, want de structurele bezetting is uiterst matig. De voorzieningen worden gewoon te weinig gebruikt, kijk maar naar wijkcentrum Corlaer.” Van Elteren (De Lokale Partij) stond vierkant achter het voorstel van het COV.
Wethouder Windhouwer gaf geen krimp. Er zijn volgens hem teveel risico’s en binnen de kaders, die de gemeenteraad zelf gesteld heeft. “Het is aan de raad, die kaders bij te stellen”.
De insprekers bleken teleurgesteld en Van Leuveren verwoordde dat als volgt: “Als de kapitaallasten opgehoest moeten worden, stoppen we gewoon.” Goudszwaard merkte op, dat er in de raad een sentiment heest, dat hij omschreef als: “Nijkerkerveen, ach laat maar.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen