Nieuw 3D voorleesconcept 

Daan in de ruimte, ogenschijnlijk alleen een leuk (voorlees)boek over de avonturen van een jongetje in de ruimte. Kijk je met de app naar het boek dan springt Daan letterlijk uit het boek tevoorschijn. 

Een speciale techniek (‘Augmented Reality’) zorgt ervoor dat je smartphone of tablet informatie toevoegt aan wat je ziet, daardoor kunnen kinderen met Daan mee op een virtuele en interactieve ruimtereis. En krijgt het verhaal veel meer beleving. Voorlezen was nog nooit zo leuk voor kinderen én (groot)ouders!
Door de combinatie van het boek met de digitale extra’s ontstaat een spannend game-boek, dat helemaal bij de doelgroep van jeugdboeken past. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar. 
3D techniek is in de wereld van de film al een vertrouwd fenomeen, nieuw is het nog in combinatie met leesboeken. Met de app kunnen kinderen ook mailen, ‘fotodaimen’ en spelletjes doen. Dit nieuwe (voor)leesconcept prikkelt de beleving van kinderen en past heel goed bij hun zoektocht naar nieuwe ontdekkingen in een ICT omgeving waar zij zich makkelijk kunnen begeven en verder ontwikkelen. 
De bijbehorende ‘Daan’- app   voor iOS en Adroid is gratis te downloaden;         
met je tablet of smartphone scan je de cover van het boek en de pagina’s met het speciale icoontje. 
Daan in de ruimte is geschreven door Fiona Rempt, de illustraties voor boek en app zijn van Natascha Stenvert. Het boek is  tot stand gekomen dankzij de samenwerking van Stichting Bibliotheek.nl (BNL) en de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) met de Alkmaarse uitgever Kluitman en het Belgische app-ontwikkelbedrijf World of Waw. 
Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Daan in de ruimte, is er zowel in de locatie Nijkerk als locatie Hoevelaken een exemplaar ter inzage. Uiteraard zijn er ook een aantal uitleenbare exemplaren.
p355n1ip80pld7ydet5u0wgdb
Daan op zijn virtuele reis door de ruimte
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen