Taalmaatjes op Noordwest Veluwe

Foto:

Bij Humanitas  Noordwest Veluwe zijn ‘Taalmaatjes’ actief: vrijwilligers uit de regio die taalondersteuning bieden aan anderstaligen en laaggeletterden.

Leren door te doen
In 2011 startte Taalmaatje in Nijkerk en langzaam maar zeker verspreid het initiatief zich over de Noordwest Veluwe. Een Taalmaatje oefent op een ontspannen en gezellige manier, waarbij het Nederlands in de dagelijkse praktijk geoefend wordt. Dat kan op allerlei manieren: bijvoorbeeld een bezoek aan de markt, de bibliotheek of een instantie.  Taalmaatjes richt zich niet alleen op het beheersen van de taal, maar ook op het thuis voelen in de Nederlandse maatschappij. 
Laaggeletterd
Eén op de negen Nederlanders (ongeveer 1,5 miljoen mensen) is laaggeletterd en heeft grote problemen met lezen en schrijven. Een brief lezen, het kopen van een treinkaartje of internetbankieren lukt vaak niet. Net zoals het invullen van een formulier, een e-mail schrijven of kunnen voorlezen aan (klein)kinderen. Taalmaatjes kunnen hierbij helpen.
Aanmelden
Kent u iemand die problemen heeft met Nederlands lezen, schrijven of spreken? Of heeft u hier zelf moeite mee? Neem dan gerust contact met ons op. Humanitas houdt bij het koppelen van deelnemer en vrijwilliger zoveel mogelijk rekening met leeftijd, gezinssituatie, interesses, wensen en vragen van zowel de deelnemers als de vrijwilligers. 
Aanmelden voor taalondersteuning kan via: 
Telefonisch: 06-36538438. 
Aanmelden kan in het Nederlands, Engels of Duits.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen