Nieuwe wereld seniorenweb

Foto:

10 november van 12.30 – 14.30 uur in het Tuinhuis aan de Frieswijkstraat 97 

Aan het woord is Jos Ragas, verantwoordelijk voor educatie, organisatie en PR bij 
SeniorWeb Nijkerk. “Bij ons worden computercursussen gegeven door en voor 50-plussers. Het leertempo is afgestemd op deze doelgroep. Per les zijn twee docenten en maximaal zes cursisten aanwezig, zodat iedere cursist ruimschoots aandacht krijgt. Computers zijn aanwezig, dus niemand hoeft eigen materiaal mee te nemen.”
Soms krijgen vader en moeder een computer, iPad of Notebook van kindlief. Daarop zijn allemaal toeters en bellen geïnstalleerd, die de ouders waarschijnlijk nooit gaan gebruiken. Toch is het handig dat je er iets van afweet want in het dagelijks leven wordt steeds vaker gevraagd om iets digitaal aan te leveren. De overheid wil dat je met DigiD werkt en dat je je belastingaangifte via je computer indient. De bank wil dat je internetbankiert. Bij SeniorWeb kun je leren hoe dat moet, zodat je niet afhankelijk bent van anderen. 
Een deelneemster die heel enthousiast is over de cursussen, is Tineke Regterschot. “Ik heb nu een paar jaar een computer. In het begin deed ik maar wat. Sinds ik een cursus volg bij SeniorWeb, is er een wereld voor me open gegaan. Ik snap nu de grote lijnen en hoe ik stap voor stap iets kan doen. Er wordt leuk en heel begrijpelijk les gegeven. Alles wat je hebt geleerd, moet je thuis oefenen. Bij de volgende les wordt de lesstof nog weer eventjes doorgenomen. Daarna leren we iets nieuws. Ik kan steeds meer met mijn computer. Ik heb de cursus al aan verschillende mensen geadviseerd.”
Jos Ragas laat weten dat SeniorWeb nog een aantal docenten kan gebruiken. “We werken uitsluitend met vrijwilligers. We zoeken geduldige mensen met verstand  van Windows, Apple, internet, e-mail en internetbankieren. Ook vrijwilligers met verstand van bestandsbeheer, digitale fotobewerking, digitaal een fotoboek maken, PowerPoint, Word en Skype zijn welkom.”
Het bestuur van SeniorWeb Nijkerk zoekt eveneens een secretaris. “Heeft u tijd over en wilt u zinvol bezig zijn? Mij geeft dit vrijwilligerswerk voldoening en ik heb het gevoel wat te doen voor de maatschappij. Bij SeniorWeb Nijkerk heerst een gezellige sfeer. Bel ons eens !” 
Voor meer informatie kunt u bellen naar 033 – 2452760 en mailen naar [email protected]. Het cursusaanbod is te vinden op website van seniorenweb.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen