St Jansdal beste ziekenhuis

HARDERWIJK – Optimale dienstverlening, veilige medische zorg: het jaarlijks onderzoek ‘De beste ziekenhuizen’ van Elsevier zet alle resultaten van 2010 tot en met 2014 op rij.  Het Ziekenhuis St Jansdal behaalde gemeten over de jaren 2010 tot en met 2014 de hoogste eindscore van alle ziekenhuizen.

Veilig, nauwgezet en up-to-date in de medische zorg, betrouwbaar en solide als organisatie, en optimaal als begeleider en voorlichter van de patiënt. Dat zijn de kwaliteitseisen die Elsevier stelt aan de Nederlandse ziekenhuizen. Met ondersteuning van bureau SiRM beoordeelde Elsevier 91 Nederlandse ziekenhuizen op 515 punten.
 
Voor het onderzoek zijn openbare, feitelijke gegevens gebruikt die de ziekenhuizen verplicht aanleveren bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut Nederland, aangevuld met zogeheten ‘volumenormen’ voor operaties. Dat zijn minimumnormen die wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten aanhouden voor het aantal operaties dat een ziekenhuis moet verrichten, zoals bij darmkanker of heupvervanging, willen de artsen en verpleegkundigen voldoende ervaring hebben wil de patiënt zich in veilige handen weten.
 
De raad van bestuur, medisch specialisten en medewerkers van Ziekenhuis St Jansdal zijn ontzettend blij met de uitkomsten van het onderzoek. Het is een kroon op ons werk. Het volledige onderzoek staat deze week in weekblad Elsevier. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen