Voedselbank verhuist weer

Nog maar 7 maanden na de opening door Burgemeester Renkema krijgt het bestuur van de voedselbank al weer te horen dat zij op zoek moeten naar alternatieve huisvesting. De huur is door de Woningstichting Nijkerk  (WSN) per begin augustus 2015 opgezegd.

Op dit moment huurt de voedselbank het pand aan de Venestraat 40 van de Woningstichting Nijkerk. Het was bij aanvang al duidelijk dat dit tijdelijk was en daarom is er een huurcontract afgegeven tot uiterlijk december 2015. Er is ook afgesproken dat als de WSN het pand eerder nodig heeft dat er een opzegtermijn geldt van 3 maanden.
In een mail aan het bestuur van de voedselbank geeft de WSN het volgende aan:
“De planontwikkeling voor dit gebied is ondertussen in een stroomversnelling geraakt.
Dat betekent, dat wij de hal eerder nodig hebben dan 31 december 2015.
Ik wil jullie vast laten weten dat wij de hal begin augustus 2015 leeg opgeleverd willen hebben.”
Ook geeft de Woningstichting aan dat zij helaas geen ander pand beschikbaar hebben.
Namens het bestuur van de voedselbank geeft Theo Koopmans aan dat dit toch wel als een verrassing kwam. “Natuurlijk hadden wij gehoopt tot eind december 2015 gebruik te mogen maken van de hal aan de Venestraat.” Er is op dit moment geen alternatief voor handen en het bestuur moet dus weer op zoek naar nieuwe huisvesting.
We waren net een beetje in de feeststemming omdat we bij de laatste 10 goede doelen van het Glazen Huys 2014 horen. We zijn begonnen met het maken van plannen om veel stemmen te werven om zodoende weer bij de laatste 3 te eindigen. Dat we nu weer veel tijd en energie moeten steken in de zoektocht naar geschikte huisvesting komt dus helemaal niet uit.” aldus Koopmans.
 “We hopen dat de gemeente of een andere partij ons kan helpen aan een nieuw pand, want het is wel duidelijk dat Nijkerk nog steeds een voedselbank nodig heeft.”
Er worden in het pand aan de Venestraat wekelijks aan zo’n 100 adressen in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken een voedselpakket uitgedeeld. Daarnaast is er een afdeling die voorziet in kledinghulp.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen