Grip op je zelf bij ‘extra’ Longpunt 

De werkgroep Noordwest-Veluwe van het Longfonds gaat samen met de werkgroep COPD van de gezondheidscentra Corlaer en De Nije Veste op 5 juni een ‘extra’ Longpunt organiseren in Nijkerk.

Een Longpunt is een laagdrempelige maandelijkse ontmoetingsplaats voor mensen met een chronische longziekte, hun partners, zorgverleners en belangstellenden. Een plaats om tips op te doen, ervaringen uit te wisselen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is het Longpunt een plaats waar zij patiënten en hun omgeving informeel ontmoeten en informeren.
Alle longpatiënten en belangstellenden uit Nijkerk en omgeving kunnen op donderdag 5 juni van 14.00 tot 16.00 uur naar een bijzonder Longpunt in De Nije Veste. 
Longverpleegkundige Margreet Mulder van Icare en ervaringsdeskundige Huub Piepers nemen de bezoekers mee in de wereld van zelfmanagement. Grip krijgen op je eigen longziekte. 
Ervaring met en kennis van eigen ziekte bespreken met de juiste hulpverlener helpt patiënten beter om te gaan met hun ziekte. Maar hoe doe je dat? Margreet en Huub zullen dit uitgebreid bespreken.
Lid zijn van het Longfonds is niet noodzakelijk; deelname kost niets. Voor meer informatie en/of aanmelding neemt u contact op met:
Gezondheidscentrum Corlaer: [email protected] of 033 – 7210 400
Gezondheidscentrum De Nije Veste (locatie van het ‘extra’ Longpunt): [email protected] en 033-7210500
Graag bij deze ontmoeting geen parfum of ander geur gebruiken; veel longpatiënten krijgen het hiervan benauwd.
Algemene informatie
Informaties zijn in te winnen bij de coördinator Werkgroep Noordwest-Veluwe.
Huub Piepers, Klipper 69, 3891 ZV, Zeewolde. Tel. 0365222372, 0622739611
Wat is een Longpunt?
Een Longpunt is een laagdrempelige maandelijkse ontmoetingsplaats voor mensen met een chronische longziekte, hun partners, zorgverleners en belangstellenden. Een plaats om tips op te doen, ervaringen uit te wisselen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is Longpunt een plaats waar zij patiënten en hun omgeving informeel ontmoeten en informeren. 
Drie jaar geleden startte het Longfonds die project met als streefgetal 50 Longpunten in Nederland in2014. Het Longpunt Noorwest-Veluwe begon in januari 2012, in de regio van Nijkerk tot Wezep èn Zeewolde. Het Longfonds verwacht dat de deelnemers beter geïnformeerd zijn zodat zij bewuste keuzes kunnen maken die de kwaliteit van leven verhogen en hun ziektelast verlagen. In het Longpunt-kernteam en de -klankbordgroep zijn naast de vrijwilligers van de werkgroep de deskundigen opgenomen van ziekenhuis St Jansdal, Behandelcentrum Salem, Medicamus, Icare, ZorgDat en de Steungroep Mantelzorg. 

COPD
Chronic Obstructive Pulmonary Disease: verzamelnaam voor de longziekten chronische bronchitis en longemfyseem.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen