Doe mee aan de Natuurwerkdag

1 november op verschillende tijdstippen op meerdere plaatsen

Iedereen die natuur en landschap een warm hart toedraagt kan een dagje meehelpen met poelen schoonmaken, bomen knotten, struiken planten en heide opschonen. Vorig jaar hebben ruim 14.000 vrijwilligers meegeholpen. Ervaring is niet nodig. Wel zin om de handen uit de mouwen te steken. Op www.natuurwerkdag.nl staan alle locaties en werkzaamheden. In de gemeente Nijkerk kun je aan de slag op Landgoed Appel in Appel. Doe ook mee. Meld jezelf, vrienden en familie aan voor een opknapbeurt in het landschap. Kijk voor tijdstip, (kinder)locaties, activiteiten en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.
Landschap verbindt
Actief zijn in natuur en landschap is leuk, ontspannend en gezond. Steeds meer vrijwilligers zijn actief in het landschap. Zij vinden het leuk om anderen te laten zien en ervaren wat het vrijwilligerswerk inhoudt. Op deze veertiende Natuurwerkdag kan iedereen ook een dagje aan de slag in natuur en landschap. Het landschap knapt ervan op en (bedreigde) plant- en diersoorten kunnen weer vooruit. 
Onderhoud en beheer van Landgoed Appel
Landgoed Appel is zeer gevarieerd en bestaat uit agrarisch land, bos, heide, waterpartijen en wegen en wandelpaden. Om dit landschap vitaal en toegankelijk te houden moet veel werk worden verzet. Sinds vorig jaar is op het landgoed een vrijwilligersgroep actief die extra hulp kunnen gebruiken.
 
Op de Natuurwerkdag wordt ruimte gemaakt voor natte heide. Aan de Akkerweg krijgt deze natte heide meer ruimte door een houtwal te rooien/kappen. Tevens wordt het bestaande heideveld vrij gemaakt van grove den en berk. De werkzaamheden bestaan deze ochtend uit het omzagen van bomen en struiken, het rooien van berk en grove den. Knotten van wilgen en verwijderen van zwerfvuil. Er wordt alleen gewerkt met handgereedschap hierdoor is er voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en te genieten van de stilte en de mooie natuur om ons heen. Op deze locatie zijn ook werkzaamheden voor kinderen jonger dan 12 jaar (onder begeleiding van ouders).
Organisatie: Landgoedwerkgroep Appel en IVN Nijkerk.
Landschapsbeheer Nederland organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, De12landschappen en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), KNNV vereniging voor veldbiologie, A Rocha en de ANWB. De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen