Voorlichtingsbijeenkomst ‘Epilepsie en medicatie’

Ziekenhuis St Jansdal organiseert in samenwerking met de Epilepsie Vereniging Nederland (EVN) op dinsdag 13 mei 2014 een voorlichtingsbijeenkomst met als onderwerp ‘Epilepsie en medicatie’.Neuroloog Mariska van den Broek en epilepsieverpleegkundige Anita van Boven van ziekenhuis St Jansdal zijn de sprekers van de avond. Ook is er een informatiestand van de EVN, die wordt bemand door ervaringsdeskundigen.

Ongeveer 1 op de 150 mensen in Nederland heeft epilepsie. In veel gevallen is epilepsie goed te behandelen met behulp van medicijnen. Maar wat betekenen deze medicijnen voor een vrouw? Denk hierbij aan een kinderwens. Daarnaast wordt er tijdens de avond ingegaan op het belang van therapietrouw en wat de gevolgen kunnen zijn als dit niet gebeurd. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: wat is epilepsie en wel of geen medicatie. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

De avond is in eerste instantie bedoeld voor mensen met epilepsie, partners, ouders, familie en vrienden. Ook artsen, verpleegkundigen, leerkrachten, begeleiders en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De voorlichtingsbijeenkomst is gratis en vindt plaats in de Van Spueldekamer van het ziekenhuis. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Vanwege organisatorische redenen vragen wij u zich voor uiterlijk 10 mei aan te melden via [email protected]. Telefonisch aanmelden of meer informatie: Bep Lentink (0318-420351) of Inge van Dijk (024-8445466).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen