Accentkruiden allergeenvrij

Foto:

Vandaag  heeft scholengemeenschap Accent Nijkerk als eerste onderwijsinstelling in Nederland het smaakvolle en nieuwe assortiment allergeenvrije kruiden, specerijen en mixen in gebruik genomen.

 “Bij ons ben je geen moeilijk lerende jongere met beperkingen, maar een anders lerende jongere met kansen!” Eén van de kansen die de scholengemeenschap hun leerlingen aanbiedt is – aldus locatieleider Jan Hofman – een zorgeloze pauze waarin zij kunnen genieten van lekker en veilig voedsel. “Want ook op het gebied van voeding moeten leerlingen niet worden beperkt of in een uitzonderingspositie worden gezet. Een duidelijke overweging waarom Accent Praktijkonderwijs overstapt op het assortiment van Dutch Spices, dat vrij is van de 24 meest voorkomende allergenen in voeding”. 
Naast het feit dat allergenen steeds vaker (moeten) worden geweerd, speelt de school in op een belangrijke gezondheids- en bewustheidstrend. Het aantal mensen met een voedselallergie of –intolerantie neemt toe. In Nederland leven ruim een half miljoen mensen met een gediagnostiseerde voedselallergie, dit is circa 2% van de bevolking. 
Bij kinderen ligt dit percentage hoger, op een gemiddelde scholengemeenschap zit in bijna elke klas wel iemand. Vandaar dat Accent Praktijkonderwijs het roer heeft omgegooid en op het gebied van voeding niemand wil uitsluiten. De scholengemeenschap hoopt dat meer scholen zullen volgen zodat iedereen op school veilig en lekker kan eten.
De scholengemeenschap heeft contact gezocht met Dutch Spices, het Nijkerkse bedrijf achter de nieuwe assortimentslijn. Dutch Spices is in 2011 opgericht met als droom om smaakvol en veilig voedsel te maken voor iedereen, ook voor mensen met een voedselallergie. Dutch Spices heeft de nieuwe assortimentslijn eind september geïntroduceerd en wil hiermee de Foodservice, waaronder horecagelegenheden, de mogelijkheid bieden om gasten met een voedseluitdaging goed van dienst te zijn en hen een smaakvolle en veilige maaltijd te bieden. Dutch Spices is in Europa het eerste kruiden en specerijen bedrijf dat de werkwijze zo goed voor elkaar heeft dat alle producten vrij zijn van de 24 meest voorkomende allergenen in voeding.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen