Gravity (2013)

7 januari is vanaf 19.30 uur in recreatiezaal De Kopperhof aan de Sportweg 25.

Dr. Ryan Stone (Oscarwinnaar Sandra Bullock), een briljant medisch ingenieur, gaat met de ervaren astronaut Matt Kowalsky (Oscarwinnaar George Clooney) voor het eerst de ruimte in. Tijdens een routinecontrole slaat het noodlot toe. De shuttle wordt vernietigd en Stone en Kowalsky blijven alleen achter. Vastgebonden aan elkaar zweven ze verder de ruimte in. Door de kille stilte realiseren zij zich dat ze ieder contact met de aarde hebben verloren en dat ze hun enige kans op redding kwijt zijn. Langzaamaan slaat de angst om in paniek. Is de enige weg terug naar huis de onwaarschijnlijke weg, dieper de ruimte in?
Naast zeven Oscars (waaronder een voor regisseur Alfonso Cuarón) won Gravity een reeks andere filmprijzen, zoals een Golden Globe (Beste Regisseur), zes BAFTA’s, de Art Directors Guild Award, de DGA Award, de PGA Award en zeven Visual Effects Society Awards.
“Gravity is een adembenemend ruimtespektakel. De fantastische cinematografie zorgt voor een ontzettend spannende en beeldschone film die zijn weerga niet kent. Gravity is een film die te goed is voor een klein beeldscherm,” aldus Cinemagazine.
Kaartverkoop
De film duurt 91 minuten en wordt vanaf 19.30 uur vertoond in recreatiezaal De Kopperhof, Sportweg 25 in Hoevelaken. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek van Hoevelaken. Ze kunnen worden gereserveerd via www.bibliotheeknijkerk.nl of telefonisch via (033) 253 54 20. De toegangsprijs is € 7,50 inclusief 1 x koffie of thee. Bibliotheekleden betalen € 6,-. Voor € 19,50 kunt u genieten van diner en film. U kunt dan voor de film uit eten gaan bij Eetcafé De Foep. De film wordt vertoond in samenwerking met Sigma Nijkerk en de SWOH. Na afloop van de film is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen